Đukić bez trojice na Brdu: Nema smisla oduzimati momcima bodove koje su zaslužili na terenu!
Miroslav Đukić, Foto: Zorana Jevtić

PRED ČUKU

Đukić bez trojice na Brdu: Nema smisla oduzimati momcima bodove koje su zaslužili na terenu!

Ovog puta, za razliku od prethodnog, mirna pres konferencija stratega Partizana

Objavljeno: 15:49h

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je uoči gostovanja Čukaričkom u derbiju 27. kola Superlige Srbije da očekuje pravu evropsku utakmicu protiv ekipe koja je u jesenjem delu sezone uzela bod crno-belima.

- Biće teška utakmica, ali bitna su tri boda u igri na veoma teškom terenu. Očekujem intezivnu, čvrstu i pravu evropsku utakmicu. Imali smo dosta problema u prvoj utakmici jer su se postavili visoko i nisu nam dozvolili da igramo - izjavio je Đukić na konferenciji za medije u Sportskom centru Partizan Teleoptik.

Trener Partizana je rekao da za sutrašnju utakmicu na Banovom brdu neće moći da računa na najskupljeg igrača Sejdubu Sumu i iskusne prvotimce Bojana Ostojića i Zorana Tošića.

Crno-beli će kao i u utakmici protiv Rada naspram sebe imati nekoliko svojih bivših igrača, a prema Đukićevim rečima, očekuje se da kao i ostali protivnici izađu motivisano protiv Partizana, ali da bez obzira na konstantan pritisak on želi uvek pobede.

- Svi igrači žele da se dokažu protiv Partizana i to je normalno da izađu motivisani protiv nas. Svaku utakmicu idemo na pobedu, moja obaveza je da Partizan pobeđuje, a ostalo ne zavisi od mene. Ceo život sam živeo pod pritiskom, želim da pobedim, kao i protivnik i nikad nisam ulazio olako i opušteno u utakmice - rekao je Đukić.

Saša Ilić
Saša Ilić foto: Dado Đilas

Đukić je veterena Sašu Ilića, koji je bio među najboljim pojedincima protiv Rada, okarakterisao kao božiji dar, ali nije želeo da otkriva da li će najstariji igrač crno-belih u nedelju zaigrati od prvog minuta, već je skrenuo pažnju na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju dva boda Zvezdi i Partizanu, ocenjući je kao besmislenu.

- Nema smisla oduzimati momcima bodove koje su zaslužili na terenu. Bolje pokušati da popravimo uzroke zbog čega se nešto pričalo, a ne zabraniti govor kao u Ivanjici kada igrač izvodi penal, a protivnici se sklanjaju. Trebalo bi da napadnemo tamo gde se dešavaju problemi ukoliko želimo da pomognemo srpskom fudbalu - rekao je Đukić.

Utakmica između Partizana i Čukaričkog u 27. kolu Super lige igra se sutra od 15 časova na Banovom brdu.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.