NEJMAR SE KAJE, HOĆE NAZAD U BARSU! Katalonci sumnjaju u njegov novi trik i poručuju: Plati prvo 75 miliona evra! (FOTO)
Nejmar bi da se vrati u Barselonu, Foto: Reuters

Trese se Evropa

NEJMAR SE KAJE, HOĆE NAZAD U BARSU! Katalonci sumnjaju u njegov novi trik i poručuju: Plati prvo 75 miliona evra! (FOTO)

Brazilski fudbaler je ponovo u žiži javnosti

Objavljeno:

Zatresao se fudbalski svet, a pogotovo je bilo trusno u Španiji i Francuskoj ovog jutra!

"Mundo deportivo" je uzbunio duhove i uzdrmao i "Kamp Nou" i "Park prinčeva" svojom pričom koju je objavio o Nejmaru, a čiji je zaključak "Kajem se, hoću da se vratim".

Kako poznati španski list javlja, Nejmaru nije bilo potrebno mnogo vremena da se pokaje zbog odlaska iz Barselone i da shvati da Pari Sen Žermen nije klub po njegovom ukusu i da je prema sopstvenom mišljenju napravio grešku.

Naslovna strana 'Mundo deportiva
Naslovna strana "Mundo deportiva" o Nejmarovom povratku u Barselonufoto: mundodeportivo.com

Brazilski napadač je navodno poručio preko bivših saigrača koliko mu nedostaju, oni, grad, "Kamp Nou" u sve ostalo što ga vezuje za boravak u Kataloniji, te je spreman da se vrati, a sa time su sada upoznati svi u "Blaugrani".

Njegov plan je da to učini u leto 2019. godine, znači tek posle druge sezone u Parizu. Ali pitanje je koliko je to realno. On je letos postao najskuplje plaćeni fudbaler sveta kada su ga "sveci" platili 222 miliona evra, ali su odmah ubacili u ugovor otkupnu klauzulu od 400 miliona i to je samo ona osnovna prepreka u njegovom planu, jer teško je da bi neko pristao da plati toliki novac.

Nejmar i Luis Suarez na treningu
Nejmar i Luis Suarez na treningu foto: AP

Sa druge strane, u Kataloniji su vrlo sumnjičavi u njegove namere, te pojedini smatraju da je ovo samo njegovo pravljenje alibija kako bi na kraju mogao da završi u najvećem rivalu - Realu iz Madrida, o čemu se uveliko piše mesecima.

Oni misle da je on svestan da je u prilično zategnutim odnosima sa svima iz kluba zbog načina na koji je otišao, kao i da teško da će Barsa platiti otkupnu klauzulu za njega, pa će onda imati savršeno opravdanje pred navijačima za prelazak u njima omraženi "kraljevski klub" - Ja sam hteo da se vratim, ali oni me nisu hteli!

U Barseloni misle da Nejmar ovom pričom pravi alibi za prelazak u Real
U Barseloni misle da Nejmar ovom pričom pravi alibi za prelazak u Realfoto: Reuters

Takođe "Mundo deportivo" navodi još jedan momenat koji je izuzetno bitan, a to je da su na "Kamp Nou" ljuti toliko na Brazilca i da ga neće prihvatiti oberučke, već će morati da se iskupi za to kroz novac.

Tačnije, traže mu da najpre on njima plati skoro 75 miliona evra, što je vrsta nadoknade štete koju je klub pretrpeo njegovim odlaskom zato što nije ispoštovao dogovor koji je stajao u novom ugovoru koji je potpisao u julu 2016. godine.

Barselona traži da joj prvo Nejmar isplati naknadu štete
Barselona traži da joj prvo Nejmar isplati naknadu štetefoto: EPA/JASON SZENES

Reč je o takozvanoj klauzuli za lojalnost po kojoj je u ratama Brazilac trebalo da dobije 64 miliona samo za obnovu ugovora. Njemu je odmah dato 21 miliona, a ostalih 43. da mu se isplati u periodu od narednih godinu dana.

Međutim, kada su u Barsi shvatili da postoji mogućnost da ih napusti, oni su odmah zamrzli isplatu ostatka tog novca do septembra prošle godine i nisu mu isplatili jer je otišao i u međuvremenu su pred redovnim sudovima pokrenuli postupke protiv njega da im isplati celokupni novac jer nije ispoštovao ugovor. Uz ta 64.000.000 evra, oni traže još 9 miliona za štetu koju im je naneo i 1.700.000 evra na ime takozvane proporcionalne premije, što sveukupno daje cifru od 74.700.000 evra koju traže da im Brazilac isplati.

Tek posle toga bi mogli da pregovaraju o eventualnom njegovom povratku.

BONUS VIDEO: Delije bakljadom i vatrometom obeležile 73. rođendan Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.