FSS OKRENUO ĆURAK NAOPAKO: Mijailoviću i Vučeliću tri meseca zabrane!
Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić, Foto: Dado Đilas

Shvatili da moraju ovako

FSS OKRENUO ĆURAK NAOPAKO: Mijailoviću i Vučeliću tri meseca zabrane!

Predsednici Zvezde i Partizana su žestoko kažnjeni zbog svojih istupa u javnosti

Objavljeno: 19:52h

Fudbalski savez Srbije je presekao i odlučio da više neće trpeti ponašanje funkcionera Crvene zvezde i Partizana, te njihova međusobna blaćenja i ratove u medijima, u kojima čestpo negativno komentarišu i rad FSS-a.

Zato je načinjen i presedan, pa je prvi put u srpskom fudbalu neko kažnjen oduzimanjem bodova zbog izjavai saopštenja koja su iznošena u javnost i u kojima su se međusobno napadali sportski protivnici i Savez.

Međutim, Disciplinska komisija FSS-a, u svojoj želji da spreči dalja istupanja i nedolična ponašanja fudbalskih radnika u Srbiji, nije se zaustavila na samo oduzimanju po dva boda Zvezdi i Partizanu, već i suspenzijama izrečenim njihovim čelnim ljudima.

Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić, Milorad Vučelić
Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić, Milorad Vučelićfoto: Saša Pavlić Koky

Prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana, Svetozar Mijailović, i prvi čovek kluba iz Humske, Milorad Vučelić kažnjeni su uslovno tri meseca zabranom obavljanja bilo kakve funkcije u fudbalu, što znači da ukoliko u narednih godinu dana ponove neki prekršaj ili ponovo imaju istupe u javnosti, ova kazna automatski stupa na snagu.

Takođe, novčano je kažnjen i generalni direktor Miloš Vazura sa 150.000 dinara.

Nisu, samo čelnici "Večitih" završili sa kaznama, već i oni iz drugih timova Superlige. Tako je trener Vojvodine Ilija Stolica kažnjen sa 200.000 dinara, a moraće i jedan meč da ne vodi svoju ekipu zbog isključenja protiv Mačve.

Ilija Stolica je kažnjen sa 200.000 dinara
Ilija Stolica je kažnjen sa 200.000 dinarafoto: Beta/Branislav Božić

Uz njega je kažnjen i Boban Dmitrović sa 50.000 dinara, dok je Radnički iz Niša kažnjen sa 80.000 dinara. Samo su prijave protiv Nenada Lalatovića odbačene.

Dakle, izgleda da je došlo neko novo vreme u srpskom fudbalu, ali kako drugačije kada sve druge metode do sada nisu davale rezultata.

BONUS VIDEO: Bakljada Delija pred gol Milana Rodića

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.