TRENUTAK KAD SE I NAJTVRĐIMA SRCE CEPALO: Prvo je Hrvat održao govor o Astoriju koji kida dušu, a onda su reč uzeli navijači! (FOTO) (VIDEO)
Sahrana Davidea Astorija, Foto: AP

Kamen da zaplače

TRENUTAK KAD SE I NAJTVRĐIMA SRCE CEPALO: Prvo je Hrvat održao govor o Astoriju koji kida dušu, a onda su reč uzeli navijači! (FOTO) (VIDEO)

Dva momenta koji su uzdrmali svakoga tokom sahrane tragično preminulog fudbalera Fiorentine

Objavljeno: 20:58h

Tužan je bio ovaj četvrtak! Plakala je Fiorentina, Firenca, Italija i čitava fudbalska Evropa pošto je na večni počinak ispraćen tragično preminuli Davide Astori.

Na hiljade ljudi se okupilo ispred bazilike u Firenci, što navijača, što običnih građana, a poslednjem ispraćaju preminulog kapitena "viole" prisustvovale su brojne fudbalske legende, njegovi saigrači, igrači drugih timova...

Jedan od najpotresnijih momenata bio je oproštajni govor koji je održao Milan Badelj, čovek koji će od Astorija preuzeti kapitensku traku.

Fudbaleri Fiorentine dolaze na sahranu saigrača Davidea Astorija
Fudbaleri Fiorentine dolaze na sahranu saigrača Davidea Astorijafoto: EPA/Maurizio Degl'innocenti

- Dragi Davide,

govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovde kako bi pokazali privrženost, verujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenima. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Sahrana Davidea Astorija
Sahrana Davidea Astorijafoto: EPA/Maurizio Degl'innocenti

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svako želeo da ima. Najbolji si saigrač kojega čovek može poželeti. Imati te uz sebe značilo je biti siguran i misliti "U redu je jer je Davide ovde". Ne možemo zaboraviti tvoj smeh, tvoj način zezanja sa svima. Voleo si da se definišeš kao svetski poznat dizajner i fudbaler u slobodno vreme. Ti si fudbal, onaj iskreni, dečji.

Naše misli su s tvojom porodicom, Frančeskom i princezom Viktorijom. Zadatak svih koji su joj bliski biće da joj kažu ko je Davide, jer će tvoja kći morati znati ko je bio njen otac. Sjajan čovek.

Sahrana Davidea Astorija
Sahrana Davidea Astorijafoto: Fonetap

Završiću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvek si bio taj koji bi upalio svetlo. Ti si to za sve nas, ti si svetlo. Hvala ti, Davide - rekao je Badelj prilikom oproštaja od saigrača.

I onda je usledila scena koja je naterala suze na oči i onima najtvrđima, a to je bio momenat kada je kovčeg iznet iz bazilike. Navijači su počeli da skandiraju "Samo je jedan kapiten", a ljubičasti dim se raširio čitavim trgom.

Sahrana Davidea Astorija
Sahrana Davidea Astorijafoto: EPA/Claudio Giovannini

Davide Astori je pronađen mrav u nedelju ujutru na dan utakmice protiv Udinezea, u hotelskoj sobi. Obdukcija je pokazala da je preminuo od srčanog udara koji je doživeo u snu.

BONUS VIDEO: Delije bakljadom i vatrometom obeležile 73. rođendan Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.