Morao je Sale da odigra ceo meč, da bi Partizan pobedio! Ništa od Milinkovićeve osvete, sablasna Humska progutala Rad! (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Božić

Superliga 26. kolo

Morao je Sale da odigra ceo meč, da bi Partizan pobedio! Ništa od Milinkovićeve osvete, sablasna Humska progutala Rad! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 17:26h

Partizan je konačno pobedio!

Ne preterano ubedljivo, iako bi rezultat od 3:1 (1:1) mogao da zavara, koliko bi bilo dovoljno da se potpuno povrati samopouzdanje, ali kako je rekao trener Đukić, par vezanih pobeda moglo bi da crno-bele vrati na pravi kolosek.

U praznoj Humskoj pao je Rad.

Prazan stadion u Humskoj
Prazan stadion u Humskoj foto: Filip Plavčić

Na meču koji se zbog huliganskih izgreda na Večitom derbiju igrao bez publike, crno-beli su napadali gotovo sve vreme, ali se Rad branio više nego dobro.

Da nije bilo fantastičnog slobodnjaka Zorana Tošića, snalažljivosti Saše Zdjelara, ali i lepe asistencije Saše Ilića, koji je odigrao ceo meč, za Tavambu u 89. minutu, Građevinari bi bili bar malo bliži tome da odnesu bod.

Pogodak sa bele tačke koji je postigao Volkov tokom prvog dela igre, ipak im nije bio dovoljan.

Crno-beli su na ovaj način, bar na par sati, prišli Zvezdi na -11, dok je Rad na 15. mestu, daleko od sigurne zone. Zorana Milinkovića i njegove nove pulene očekuje mnogo izazova do kraja sezone.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

89' GOL! 3:1! Sjajna asistencija Saše Ilića za Tavambu. Pogodak tamnoputog napadača koji je ceo meč bio u nekakvom kontraritmu. Moglo je i da se čuje da se Miroslav Đukić poprilično često dere na njega sa aut linije.

86' Ništa specijalno na terenu. Inače, i Vladimir Volkov je, kao i Bojan Ostojić i Zoran Tošić izašao zbog povrede. Tačnije, on je iznet.

82' Vladimir Stojković vadi vruć krompir iz vatre. Rad je napadao, Luka Cucin je bio loš u odbrani, ali je šut Denića reprezentativni golman odbio u korner.

69' Gol Saše Zdjelara za 2:1. Odlično se snašao zadnji vezni Partizana. Postavio je nogu i lobovao Stevanovića od prečku.

66' Zoran Tošić je takođe morao da napusti teren zbog nekih problema, a zamenio ga je vunderkind Armin Đerlek.

63' Saša Ilić je povukao kontranapad, dodao loptu do Miletića, ovaj ostavio za Tošića, čiji šut sa 20 metara je odbranio Stevanović, da bi naposletku još jednom bivši golman Partizana intervenisao i izbio loptu u korner.

61' Pokušaj Bambija Tošića iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara. Veoma neprecizno. Rad odlično brani svoj gol u drugom delu igre.

55' Kolosalna prilika za crno-bele. Neverovatno šta sada Ožegović nije pretvorio u pogodak. 1-na-1 sa golmanom, a sa leve strane je imao samog Tavambu.

46' Prilika za Partizan odmah na početku drugog dela igre. Centaršut sa leve strane, ali Tavamba i Ožegović kratki u petercu.

Bojan Ostojić je napustio igru, a umesto njega na terenu je Milan Mitrović. U pitanju je povreda.

POLUVREME!

40' IZJEDNAČENJE! 1:1! Volkov postiže gol sa bele tačke protiv bivšeg kluba, naravno, ne proslavivši ga. Ovo je, inače, sedmi uzastopni meč na domaćem terenu u kom Partizan prima gol.

39' Penal za Rad, čist kao suza. Nema ovde dileme.

35' Janković je ušao u priliku, šutirao, ali je lopta otišla u aut. Da, u aut.

29' Prilika za Partizan, odlično je odigrao Tavamba tokom ove akcije, ali je na kraju Zoran Tošić slabo šutirao, pa se i sporečkao sa Ognjenom Ožegovićem, koga je tom prilikom lopta pogodila.

27' Igra se i dalje solidan fudbal. Crno-beli su bliži drugom golu, nego što je Rad izjednačenju. Miletić je pogodio prečku.

17' 1:0 ZA PARTIZAN! Zoran Tošić pogađa iz slobodnog udarca sa 20-ak metara. Fantastično izveden prekid, pauk iz gornjeg levog golmanovog ugla je ubijen.

15' Iako je atmosfera posmrtna, zahvaljujući navijačkim izgredima na Derbiju, ne može se reći da gledamo loš fudbal, a posebno se ne može reći da je Rad uplašen došao na crno-beli deo Topčiderskog brda.

10' Odmah protivudar Rada, ali ništa ni od toga. Nije bilo potrebe da Stojković dodiruje loptu posle šuta glavom.

9' Prva šansa na meču. Tavamba se odlično izvukao na stranu, šutirao sa nekih deset metara, ali je Stevanović odlično intervenisao.

8' Ravnopravna borba do ovog momenta. Po par solidnih akcija sa obe strane, ništa vredno posebnog pomena.

1' Utakmica je počela! Da li će Zoran Milinković uspeti da se osveti crno-belima dve godine otkako su ga otpustili?

15.27 - Biće veoma interesantno kako će Nemanja Stevanović braniti protiv tima kom je prethodne sezone doneo titulu u Kupu onom fantastičnom odbranom slobodnog udarca Nenadu Milijašu!

15.25 - Sve je spremno za početak utakmice. Sablasno popodne u Humskoj, srećom pa se promalja rano prolećno Sunce.

14.49 - Crno-belima je pobeda imperativ u ovom meču, kako bi se bar na pola sata približio Zvezdi na 11 bodova zaostatka. A, crveno-beli igraju sa Vojvodinom, gde svako može da kiksne.

14.36 - Evo i sastava. Đukić je poprilično iskombinovao.

PARTIZAN: Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić, N. G. Miletić - Zdjelar - Tošić, Ilić, Janković - Ožegović, Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Stevanović - Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov - Denić, Petrović - Lutiovac, Marinkovioć, Buirmančević - Veselinović. Trener: Zoran Milinković.

14.30 - Podsetimo se prethodnog meča ovih ekipa koji je odigran u Kupu u novembru.

BONUS VIDEO: Matijas Lesor posle trijumfa Crvena zvezda - Unikaha

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.