Nije istina da će Fiorentina isplaćivati Astorijevu platu njegovoj porodici zauvek!
Davide Astori je preminuo u 31. godini, Foto: Fonetap

Naseo i prvi čovek italijanskog sporta

Nije istina da će Fiorentina isplaćivati Astorijevu platu njegovoj porodici zauvek!

Vest koja se pronela u medijima, a koju je na neki način čak i ozvaničio predsednik Olimpijskog komiteta Italije, nije tačna

Objavljeno:

Smrt Davidea Astorija je glavna tema svih svetskih medija, ali u želji za senzacionalizmom i informacijom koju ostali nemaju, neki su počeli da preteruju i objavljuju netačne informacije.

Tako se tokom ponedeljka u pojedinim medijima pojavila vest o tome da će Fiorentina automatski produžitzoi posthumno ugovor sa tragično preminulim fudbalerom i nastaviti da isplaćuje platu njegovoj ćerci i supruzi.

Đovani Malago
Đovani Malagofoto: Reuters

Na tu vest je naseo i predsednik Olimpijskog komiteta Italije, Đovani Malago, koji je čestitao čelnim ljudima kluba iz Firence na takvom gestu i maltene na taj način javno ozvaničio da će to uraditi.

Međutim, to izgleda nije istina i tokom večeri u ponedeljak brojni vodeći mediji na Apeninima, su objavili da "viola" nije uradila takvo nešto, a to se može i zaključiti između redova u saopštenju kluba koje ja obajvljeno kasnije.

Fiorentina je zatražila da se ne objavljuju neproverene informacije o smrti njenog kapitena
Fiorentina je zatražila da se ne objavljuju neproverene informacije o smrti njenog kapitenafoto: EPA / Fabio Murru

- Molimo samo za tišinu i poštovanje kako bi odali počast Davideu. Fiorentina, koja je i dalje u šoku, moli za tišinu i poštovanje na svim stranama - kratko je poručeno iz Fiorentine, što su mnogi protumačili i kao demantij informacije koja se pojavila.

Ono što je sigurno jeste da su u Firenci planirali da produže saradnju i potpišu novi doživotni ugovor sa svojim kapitenom, pre tragičnog događaja u nedelju, ali to se nažalost nije dogodilo.

Astori je pronađen mrtav u nedelju ujutru u svojoj sobi u hotelu u Udinama, a prve sumnje su da se radi o smrti u snu od izliva krvi u mozak, mada je tužilaštvo otvorilo istragu zbog sumnji u ubistvo, što je obaveza u ovakvim situacijama.

BONUS VIDEO: Matijas Lesor posle trijumfa Crvena zvezda - Unikaha

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.