UJEDINJENI PROTIV VEČITIH: Da li se sprema novi haos u srpskom fudbalu? Šta će reći u Humskoj i Ljutice Bogdana posle ovoga? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta, Filip Plavčić

gomila saopštenja

UJEDINJENI PROTIV VEČITIH: Da li se sprema novi haos u srpskom fudbalu? Šta će reći u Humskoj i Ljutice Bogdana posle ovoga? (FOTO) (VIDEO)

Ni crveno-beli nisu izostavljeni u obraćanjima pojedinih klubova posle duela prvaka Srbije i Zemuna

Objavljeno: 21:45h

Fudbaleri Partizana su u poslednjem meču 24. kola Superlige Srbije na svom stadionu odigrali nerešeno 1:1 sa Zemunom.

Da nije bilo Saše Zdjelara i tog poslednjeg minuta u kom su crno-beli došli do boda, situacija na tabeli sada bi bila još gora po prvaka.

Istog dana, iz Humske je stiglo saopštenje svim ljubiteljima našeg fudbala, da je Partizan oštećen.

- Nakon današnje utakmice izmedju FK Partizan i FK Zemun, prinuđeni smo da se obratimo fudbalskoj javnosti. U proteklom periodu upozoravali smo na tretman koji FK Partizan ima u domaćim takmičenjima. Danas, sa žaljenjem i ogorčenošću moramo da konstatujemo da smo bili u pravu. Naša ekipa je na današnjoj utakmici oštećena na drastičan način- dosuđivanjem nepostojećeg jedanaesterca u korist FK Zemun, pri rezultatu 0:0. Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt izmedju igrača FK Partizan i igrača FK Zemun. Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je FK Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici. Ne možemo a da se ne zapitamo, kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije? FK Partizan će se zvaničnim putem obratiti nadležnim fudbalskim organima i uložiti žalbu na današnje sudjenje. Ukoliko se ovakvo drastično sudjenje na štetu našeg kluba nastavi i u narednim utakmicama, unapred upozoravamo da ne možemo i nećemo sedeti skrštenih ruku - piše u saopštenju crno-belih.

Ipak, pojedini klubovi iz Superlige nisu ostali nemi, već je krenula serija saopštenja, najpre iz Zemuna.

- Prekinite sa pritiscima, obmanama i saopštenjima!? U prethodnom periodu svedoci smo gotovo svakodnevne medijske torture koju svojim saopštenjima kreiraju dva naša najveća kluba. U želji da ostvare svoje ciljeve Crvena zvezda i Partizan ne biraju sredstva, a silne optužbe, uglavnom bez pokrića, služe im samo kao alibi za ostvareni neuspeh. Da li se neko nekada od tvoraca tih saopštenja oglasio posle štete koju su u duelu sa njima pretrpeli takozvani mali klubovi? Da li su se saopštenjima obraćali i Evropskoj fudbalskoj uniji posle previda koje su sudije eventualno imale na njihovim međunarodnim utakmicama? Pitamo kreatore saopštenja, da li su na trenutak pomislili kako fudbal nije igra u kojoj pravo na uspeh imaju samo oni, već svi klubovi moraju da imaju ravnopravan status u borbi za bodove. Kolo posvećeno njihovim saopštenjima, utakmici na papiru u kojoj se smenjuju krivci za njihov loš dan, izgubljene bodove, neubedljivu igru, odluke sudija. I to sve pišu oni koji sa godišnjim budžetom troše na tim maltene koliko svi ostali klubovi zajedno. I još im trebaju dežurni krivci. Zato i pitanje, dokle više da ćutimo i trpimo svi mi koji nismo sa jedne ili druge strane Topčiderskog brda? Mi 'mali' klubovi koji se eto ponekad drznemo da pokažemo zube i otkinemo po neki bod Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Niko više u fudbalskoj Srbiji ne može da shvati ove žalbe i pritiske. Ne samo Zemun, nego i svi ostali klubovi. Zbog čega bismo se saginjali, ćutali i trpeli? Da slušamo žalbe koje za cilj imaju samo da se napravi još veći pritisak i da se onemogući ravnopravan status svim klubovima. Zato i naša poruka, dosta više sa pritiscima, obmanama i saopštenjima! Gledajte sebe, svoj tim, svoju struku, svoju igru i nekad možda krivce potražite u svom dvorištu. Niko vam ne daje za pravo da saopštenjima zloupotrebljavate veličinu vaših klubova. FK Zemun traži od svih klubova da se stane na put samovolji večitih, degradaciji i omalovažavanju Superlige i srpskog fudbala - navodi se u saopštenju Zemuna. - navodi se u saopštenju Zemunaca.

foto: Print Screen Youtube

Potom, tu seriju je nastavio Čukarički.

- U potpunosti se slažemo sa saopštenjem koje je izdao Fudbalski klub Zemun i dodajemo da je vreme da večiti puste i ostale da 'postoje'. Fudbalski klub Čukarički je, takođe, često znao da bude oštećen u pojedinim utakmicama, pogotovo protiv Zvezde i Partizana, ali nikada nismo jedva čekali kraj neke utakmice kako bi se obratili javnosti. I ne samo mi, nego i većina klubova iz Superlige Srbije. Ćutimo, marljivo radimo, gledamo samo u svoje dvorište i svi zajedno pokušavamo da doprinesemo boljitku u srpskom fudbalu. Teško ćemo to uraditi ako naša dva najpopularnija kluba nastave ovako da se ponašaju - saopštio je klub sa Banovog brda.

foto: Beta

Mislilo se da je tu kraj, ali očigledno da su i drugi osetili potrebu da se obrate, pa je plasirano saopštenje Bačke.

- Zemunci su juče osvojili bod u Humskoj odigravši nerešeno sa Partizanom 1:1 gde je Uprava crno-belih odmah posle meča izdala saopštenje za javnost.

To saopštenje uprave crno-belih kao da je bio signal da se danas oglasi Uprava kluba iz Gornje Varoši gde u svom saopštenju direktno prozivaju „VEČITE RIVALE“ ističući da se fudbal u Srbiji ne igra samo zbog njih i da obilato koriste sve privilegije kako FSS tako i države i da se svima u Srbiji smučilo od kukanja i izdavanja saopštenja posle svakog odigranog kola, te da upravo „Večiti rivali“ srozavaju i uništavaju srpski fudbal, te pozivaju sve „male“ klubove da ih podrže i uključe se u borbu protiv uništavanja fudbala raznim saočštenjima i prepucavanjima od strane Crvene Zvezde i Partizana.

OFK BAČKA je među prvima podržala Zemunce i izdala saopšenje za javnost.

– Uprava OFK Bačke u potpunosti podržava saopštenje FK Zemuna jer se jednom mora prestati sa ratom saopštenjima koje „više oštećen“ od velikana, jer se fudbal igra na zelenim terenima a ne po kancelarijama naših najvećih klubova uz svo uvažavanje postignutih rezultata kako u domaćem, tako i u međunarodnom takmičenju. Neka bude kao nekada kada su najveći pobeđivali i gubili kroz igru a ne kroz saopštenja i medije. Mi, uslovno „manji klubovi“ ne želimo da nam niko unapred, ali ni posle utakmice oduzima nadu u pobedu Davida protiv Golijata, a još manje da nam spočitava kroz saopštenja da su iz njihove percepcije „oštećeni“ - navodi se u saopštenju Bačke.

foto: Beta

I za kraj ovog dana, mada, možda ne i poslednje, obraćanje Voždovca.

- Kako se prošle godine i naš klub našao u sličnoj situaciji, dva puta zbog pobeda nad oba večita rivala, ovim putem želimo da damo punu podršku FK Zemun - saopšteno je na sajtu Voždovca. FK Voždovac uvek gleda sportske aspekte, kao i fer i poštenu borbu i sve rezultate je ostvario na zelenom polju, što očekujemo da bude merilo i u budućnosti, jer samo na taj način možemo da kreiramo lepšu sliku fudbala u Srbiji - dodaje se u saopštenju.

foto: Filip Plavčić

Kako će se dalje razvijati situacija, niko ne može da zna. Međutim, ako mislite da će se na ovome završiti, sigurno grešite.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.