Zvezda zaboravila CSKA! Rodić presudio Spartaku na subotičkoj kaljuzi! (VIDEO)
Milan Rodić proslavlja gol protiv Spartaka, Foto: Printscreen/Arenasport

Superliga, 24. kolo

Zvezda zaboravila CSKA! Rodić presudio Spartaku na subotičkoj kaljuzi! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Objavljeno:

Crvena zvezda je brzo zaboravila poraz od CSKA u 1/16 finala Lige Evrope. Izabranici Vladana Milojevića slavili su nad Spartakom u Subotici sa 2:1 (2:1) posle preokreta u prvom poluvremenu.

Na terenu koji je više podsećao na seoske "kaljuge" nego na profesionalni superligaški travnjak, teško je bilo i jednima i drugima, ali se favorit bolje snašao, što često ne bude slučaj po ovakvim neuslovima.

Iako su Subotičani poveli u 39. minutu golom Ognjena Đurčina, pogocima Milana Rodića samo tri i šest minuta kasnije Beograđani su došli do željene pobede i bar na dva sata se odlepili na 12 bodova u odnosu na Partizan.

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

Pre tog pogotka Spartaka, crveno-beli su bili dinamičniji na lopti i konkretniji u napadu ali su dekoncentrisanost Aleksandra Pešića koji je promašio penal i još nekoliko šansi i odlični refleksi golmana Ostojića držala rezultat "na nuli".

U drugom poluvremenu, takođe su crveno-beli imali više od igre, ali nisu ni želeli previše da srljaju ka golu rivala. Mogao je Nemanja Nikolić sredinom drugog dela igre da donese izjednačenje, ali je u dva navrata bio veoma neprecizan.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Teren Spartaka u Subotici
Teren Spartaka u Subotici foto: Spartak Subotica

KRAJ MEČA! Zvezda je upisala zasluženu pobedu, iako prvobitno meč umalo i da se ne odigra.

79. minut - Dosta čvrste igre, Zvezda polako pokušava da ubije tempo meča i glatko ga privede kraju.

62. minut - Dve odlične prilike za Nemanju Nikolića u poslednja dva minuta. Vukčević mu je poslao loptu, ovaj ju je primio, ali je šutnuo pored gola. Spartak je vrlo lako mogao do izjednačenja.

56. minut - Šansa za Slavoljuba Srnića. I to dobra.

55. minut - Dobar šut Nenada Milijaša sa 25 metara, ali pored gola. Zvezda i dalje značajno bolji rival.

51. minut - Milić je imao šansu da postigne gol protiv bivšeg kluba, ali mu je loptu sa gol linije izbacio, čini se, Kerkez.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

45. minut - Milan Rodić postiže pogodak za 2:1! Njegov drugi na utakmici. Neverovatan preokret za samo tri minuta. Ostojić nije više mogao sam da odoljeva naletima crveno-belih. Odlično je levi bek pratio odbitak u kaznenom prostoru i preciznim šutem doneo odličan rezultat crveno-belima pred pauzu.

42. minut - Sjajan centaršut Milijaša, Milan Rodić postiže gol - 1:1. Pogodio ga je loptom u obrvu! Fantastična utakmica, i pored užasnih uslova na terenu.

39. minut - Ognjen Đurčin postiže gol! Spartak vodi sa 1:0, kažnjeni su silni promašaji crveno-belih, nagrađen je golman Ostojić za reakcije u maniru mačke!

35. minut - Sjajan udarac Milijaša iz slobodnog udarca, MAGIČNA ODBRANA OSTOJIĆA! Golman Spartaka je za sada igrač utakmice!

34. minut - Pešić sada promašuje i stopostotnu šansu. Odličan pas Krstičića nije uspeo da pretvori u gol. Ostojić opet sjajan. Onda je probao i Krstičić, ali je bio neprecizan.

30. minut - Dominiraju crveno-beli i po ovakvom terenu, ali posle dobrog pasa Milijaša, Pešiću se opet dogodilo isto što i protiv CSKA. Promašio je loptu.

23. minut - Rodić je hteo da centrira, ali se zbog užasnog terena taj pokušaj pretvorio u odličan lob udarac. Lopta je završila na mreži, umesto u njoj, ali golmanu Spartaka nije bilo nimalo svejedno.

22. minut - Centrirao je Gobeljić, Srnić šutirao glavom, ali je odlično intervenisao Ostojić. Uhvatio je živu loptu.

14. minut - Dobar šut iz slobodnog udarca Nenada Milijaša, ali se posle dosta muke golman Ostojić snašao sa tom loptom.

8. minut - Spartak je postigao gol, ali je pre toga signaliziran ofsajd.

4. minut - Pešić promašuje penal i ponovo potvrđuje ono nepisano pravilo da ne sme da šutira onaj nad kim se prekršaj načini. Druga utakmica zaredom na kojoj bi napadač Zvezde mogao da bude tragičar.

3. minut - Sprema se saopštenje! Penal za Zvezdu! Srnić je dodao loptu do Pešića, a ovaj je oboren u kaznenom prostoru.

1. minut - Utakmica je počela.

13.01 - Milijaš je predvodio fudbalere Zvezde prilikom izlaska na teren. Sve je spremno za početak utakmice, sve, osim terena. Dejan Kerkez je izveo igrače Spartaka.

12.37 - Evo i sastava obe ekipe:

SPARTAK: Ostojić, Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević, Jočić, Glavčić, Čečarić, Đuričin, Dieng, Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Milijaš, Milić, Pešić.

Kao što možete da vidite, crveno-beli igraju bez ijednog stranca (iako je Borjan reprezentativni golman Kanade, naravno).

12.31 - Posle konsultovanja predstavnika klubova, sudije i delegata, konačna odluka je doneta, ekskluzivno saznaje Hotsport. Iz Subotice je prvo stigao video snimak koji dokazuje da se zaista radi o lošim uslovima za igru na stadionu Spartaka, ali je procena da oni ipak nisu toliko loši da se ne bi odigrao duel superligaša. Tako da je konačna odluka da će Spartak i Crvena zvezda danas igrati, od 13 časova kao što je i po planu. Podsećamo, predstavnici Spartaka i Crvene zvezde su nešto ranije izašli na teren i zajednički predložili da se meč ne igra, ali je odluka ipak bila na sudiji ove utakmice, Danilu Grujiću. On je doneo odluku da će se meč igrati, nakon konsultovanja sa delegatom ovog meča koji je kao i još jedan od razloga naveo komplikacije oko manjka termina za odlaganje.

BONUS VIDEO: Stanje terena u Subotici pred meč Spartak - Crvena zvezda

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.