Osveta je slatka kada se brazilskim plaćenicima servira hladna! Orlovi, ovo je način da pobedite ANTIFUTSAL! (VIDEO)
Foto: Fonet

SREĆNO, SRBIJO!

Osveta je slatka kada se brazilskim plaćenicima servira hladna! Orlovi, ovo je način da pobedite ANTIFUTSAL! (VIDEO)

Vreme je da se Miodrag Aksentijević i drugari osvete za ono od pre dve godine!

Objavljeno: 14:31h
Aleksa Radosavljević

Siromasi, opet je vreme da uzmete od bogataša ono što im ne pripada! Reprezentacija Srbije, sastavljena isključivo od igrača rođenih u našoj zemlji, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva naišla je na dužnika, ekipu Kazahstana, sastavljenog mahom od Kazaka, ali i od tri Brazilca, najamnika, plaćenika, "soldier of fortune"-a, tri momka koja su prodala veru za večeru.

Pre dve godine, kada je srpska reprezentacija izgubila od Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva u futsalu, pa onda i od Kazahstana u borbi za treće mesto, golman i jedan od najboljih reprezentativaca naše zemlje Miodrag Aksentijević pričao je o nepravdi u ovom sportu.

- Nažalost, mogli smo protiv Rusa, ali ne protiv Brazilaca. Da, sistem možda jeste glup, ko ima novac, može da kupi celu reprezentaciju Brazila i da osvoji sve! To nije pravedno, ali šta je tu je... Brazilci su ipak prevaga - rekao je pre dve godine vidno besni čuvar mreže.

Miodrag Aksentijević na prvenstvu u Beogradu pre dve godine
Miodrag Aksentijević na prvenstvu u Beogradu pre dve godinefoto: Dado Đilas

A, danas, ovog ponedeljka, 5. februara 2018. godine, Srbija se opet sastaje sa reprezentacijom u kojoj Brazilci vode glavnu reč (Daglas Žunior, golman Leo Igita i selektor Kakau). Ekipom koja nas je odvalila u toj borbi za bronzu u Beogradu rezultatom 5:2. Meč je na programu u 18 časova, a prenos imate na zvaničnom Youtube UEFA kanalu i na Sportklubu.

Za one neupućene, snaga Kazahstana dolazi ponajviše od golmana Igite, koji sve vreme ulazi u polje i nudi se saigračima kao peti igrač, što je gotovo nemoguće za branjenje. Neki to zovu "antifutsal", zbog čuvanja lopte koje može da potraje i po pet minuta.

- Mi jednostavno igramo po pravilima. Ona su takva kakva su. Stvar je jednostavna, kada velika poznata ekipa pobedi na taj način, niko ne kaže ništa, a kada neko mali, kao Kazahstan, slavi ovako, svi krenu da pričaju o antifudbalu i tome kako smo trošili vreme - istakao je naturalizovani plaćenik Igita u ekskluzivnom razgovoru sa našim novinarom pre dve godine na prvenstvu odigranom u Beogradskoj areni posle pobede nad Hrvatskom, kada su se Kazaci prvi put plasirali u nokaut fazu (prvi put su i učestvovali na nekom velikom takmičenju).

Naravno, ogromna snaga rivala izabranika Gorana Ivančića je i u tome što većina tima igra zajedno u Kairatu iz Almatija, pa reprezentaciji koju predvodi Brazilac Kakau uigravanje pred velika takmičenja nije ni potrebno.

Kasnije su u Beogradu pobedili i Orlove, a upravo zbog toga reprezentativci Srbije imaju motiv više, ili, kako sami kažu, u ovaj meč ulaze pet do deset odsto motivisaniji nego u neke druge.

- Da, dužnici su nam. Značiće nam to što ćemo igrati 5% ili 10% motivisanije. Mislim da smo u prednosti u odnosu na taj meč od pre dve godine zato što je cela ekipa na okupu, svi su za dve godine zreliji i iskusniji. Igrali su dosta jakih utakmica. Igraćemo pametnije i zrelije nego pre dve godine. Mislim da će Aksentijević dati gol za pobedu. Rukom, s celog terena. Uhvatiće živu loptu i pošto će Igita istrčati voleo bih da ga Miki da. I da bude 1:0 za nas. Naravno, može da bude i 7:7, ali to je moja prognoza - rekao je Marko Pršić, povređeni reprezentativac koji samo grlom može da pomogne Orlovima, za MOZZART Sport ovog ponedeljka.

foto: Fonet

Dakle, motivacije ne manjka, a koji bi mogao da bude recept za pozitivan rezultat, kako bismo uopšte došli u priliku da se obistine Pršićevi snovi o golu sa celog terena za 1:0 u poslednjim minutima?

Možda bi naš stručni štab mogao da ga potraži u duelu Kazaka sa Rusima (takođe reprezentacijom punom Brazilaca - Eder Lima, Robinjo i Romulo, do ovog šampionata branio je maestralni Gustavo, jedan od retkih čuvara mreže koji u futsalu nose rukavice). Prvo poluvreme borbe za prvo mesto u grupi, gde je Rusiji bila potrebna pobeda, dok su Igita, kapiten Dinmurkambet Sulejmenov i drugari mogli da igraju i na remi. Naravno, Kazaci su probali sa pet u polju, ali su im Rusi svako "davljenje" igre sasekli u korenu, visokim presingom. I to im je uspevalo u prvom poluvremenu, ali se u drugom činilo da od uspeha umorni i demotivisani Brazilci koji nastupaju za Baćuške nemaju snage da nastave takav tempo (ruski igrači su ginuli na terenu, posebno kapiten Abramov, ali to nije bilo dovoljno za pobedu).

Kazahstan je naposletku postigao izjednačujući gol i došao do prvog mesta u grupi, ali definitivno je da "u ovom grmu čuči zec". Ukoliko naši zaista budu deset odsto motivisaniji, trčanjem bi mogli da suzbiju "antifutsal" reprezentacije sa samog istoka Evrope i zapada Azije, te naprave pravi podvig - plasiraju se u drugo uzastopno polufinale Evropskog prvenstva, a da pritom Srbija nema ni profesionalnu ligu, poput šampiona sveta Argentine.

Dakle, Orlovi, spremite se da trčite kao što nikad u životu niste trčali, da ostavite dušu u petama za nacionalni grb i sve nas koji živimo ovaj sport. A, živimo ga svi koji smo nekada izašli na lokalno terenče sa polupocepanom loptom i odrali kolena po hrapavom betonu!!!

Podsetite se i na koji način je naša reprezentacija stigla do borbe za polufinale.

BONUS VIDEO: Gest Novice Veličkovića prema obe frakcije Grobara posle pobede nad Megom


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.