I žuti kartoni imaju ulogu! O plasmanu Srbije u četvrtfinale EP, ne odlučuju samo golovi! (FOTO)
Foto: Fonet

kalkulacije

I žuti kartoni imaju ulogu! O plasmanu Srbije u četvrtfinale EP, ne odlučuju samo golovi! (FOTO)

"Orlovi" imaju dva boda u Grupi A, jer su u prvom meču sa domaćom Slovenijom remizirali (2:2), a zatim i sa Italijom (1:1)

Objavljeno:

Futsal reprezentacija Srbije odigrala je oba meča u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Sloveniji i sada čeka ishod duela Slovenija - Italija (subota 20.45), kako bi saznala da li je sa dva boda izborila plasman u četvrtfinale.

"Orlovi" imaju dva boda u Grupi A, jer su u prvom meču sa domaćom Slovenijom remizirali (2:2), a zatim i sa Italijom (1:1).

U poslednjoj utakmici u grupi u subotu se sastaju Slovenija i Italija. Pobeda bilo koje reprezentacije vodi Srbiju u četvrtfinale, kao i njihov remi 0:0 i 1:1.

foto: Beta

Remi bez golova u duelu Italije i Slovenije doneo bi Srbiji plasman u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi, dok bi u slučaju da meč bude završen rezultatom 1:1 "Azuri" završili takmičenje, a o poziciji Srbije i Slovenije odlučivao bi fer-plej!

Srbija posle dve odigrane utakmice ima pet žutih kartona, dok Slovenci i Italijani uoči međusobnog okršaja imaju po dva. Važan podatak, ukoliko se poklopi broj žutih kartona žreb bi odlučivao o konačnom plasmanu.

Recimo i to da Srbija može da prođe dalje čak i ako Slovenija i Italija odigraju 2:2 ali bismo tada zavisili od fer-plej kriterijuma i to u poređenju sa Italijanima.

Remi 3:3 ili sa većim brojem golova, bi selekcijama Slovenije i Italije omogućio prolaz među osam najboljih u Evropi, dok bi Srbija završila nadmetanje.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle žreba za Žućkovu levicu

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.