POTVRĐENO! Ništa od igrača iz Švajcarske! Boaći i dalje može da ode... (FOTO)
Foto: Dado Đilas

sportski direktor o situaciji u klubu

POTVRĐENO! Ništa od igrača iz Švajcarske! Boaći i dalje može da ode... (FOTO)

Otvorena je opcija da možda tokom februara ode. Mi smo spremni na sve i takva je situacija u fudbalu...

Objavljeno:

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela govorio je jutros za srpske novinare koji se nalaze u Antaliji o tekućim dešavanjima na "Marakani".

Mrkela je analizirao urađeno u prelaznom roku, poželeo sreću Geloru Kangi u Sparti i poručio da Crvena zvezda neće dovoditi zamenu za reprezentativca Gabona. - Kanga je dobar igrač, žao mi je što nije više sa nama, želim mu sve najbolje u Sparti. Takav je život profesionalnog fudbalera i takav je život igrača Crvene zvezde. Proveo je tu par lepih godina, kako i on sam kaže, zadužio je Crvenu zvezdu i mi mu želimo sve najbolje - rekao je Mrkela.

foto: Profimedia

Srpski klubovi još uvek mogu da dovode igrače i zbog toga se prethodnih dana spekulisalo da bi Danijel Aleksić mogao da stigne na stadion "Rajko Mitić" od čega očito neće biti ništa. - Neće dolaziti zamena za Kangu, izuzev ako to ne bude neki ekstra fudbaler. Aleksić je dobar fudbaler sa kojim sam ja razgovarao ali nije profil igrača za Crvenu zvezdu - istakao je Mrkela.

Upitan kako će se odlazak Gelora Kange odraziti na igru Crvene zvezde tokom prolećenog dela sezone Mitar Mrkela je kazao da postoje opcije koje je trener Milojević pripremio i da očekuje da će tim biti jednako kompetitivan. - Svaki igrač je specifičan i nikada ne možete da kažete posle odlaska da će biti isto i da će ga neko zameniti na način na koji je igrao. Postoji više opcija za igru bez Kange i mislim da ste neke videli na prošloj utakmici protiv Amkara - rekao je Mrkela.

foto: Dado Đilas

Sportski direktor Crvene zvezde govorio je i o statusu Ričmonda Boaćija, odnosno o mogućnosti da reprezentativac Gane do kraja meseca napusti klub. Kada se pogleda transfer pijaca jasno je da za Boaćija kao opcija ostaju Kina i Rusija jer prelazni rok u tim zemljama traje do kraja meseca. - Otvorena je opcija da možda tokom februara ode. Mi smo spremni na sve i takva je situacija u fudbalu. Nikada ne možete da kažete da će se nešto desiti baš danas. Očekivali smo neke stvari ranije, pre svega sa Boaćijem, jer je sve nagoveštavalo još u decembru da će se neke stvari ranije desiti i u skladu sa tim smo bili spremni da reagujemo - kazao je Mrkela.

foto: Beta

On je potvrdio da je Trabzonspor pratio Slavoljuba Srnića još u decembru ali nije mogao da odgovori na pitanje zašto nije došlo do realizacije transfera. - Ne mogu da vam kažem sve detalje. To je bila priča još od kraja decembra, ljudi iz Trabzona su bili u Beogradu. Onda je to bilo malo zaustavljeno, pa se ponovo podgrejalo da bi u poslednjim satima prelaznog roka ponovo se pojavila neka mogućnost. Na kraju od toga nije bilo ništa, zašto, ne znam - zaključio je Mrkela. Fudbaleri Crvene zvezde danas završavaju prvu nedelju boravka na pripremama u Antaliji, a njihov povratak u Srbiju zakazan je za 7. februar jer je prvi meč 1/16 finala Lige Evrope sa CSKA na programu već 13. februara.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle žreba za Žućkovu levicu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.