Verovali ili ne: Najezda insekata preti Mundijalu u Rusiji!
Skakavac, Foto: Printscreen/youtube

pakao

Verovali ili ne: Najezda insekata preti Mundijalu u Rusiji!

Organizatori se susreli sa velikim problemom

Objavljeno:

Ruska vlada saopštila je da bi najezda skakavaca mogla da uništi terene na stadionima predviđenim za utakmice Svetskog prvenstva.

Skakavci se obično hrane usevima u južnoj Rusiji i funkcioner ministarstva poljoprivrede zadužen za zaštitu biljaka Pjotr Čekmarjov kaže da bi mogli da stignu i na stadione.

- Uglavnom možemo da se izborimo sa skakavcima ali se plašim da bismo ove godine mogli da imamo međunarodni skandal zbog njih. Fudbalski tereni su zeleni, skakavci vole mesta s puno zelenila. Šta ako dolete do mesta na kojima se igra fudbal? - naveo je funkcioner na konferenciji poljoprivrednih eksperata.

Kao područje od posebnog rizika je naveo region Volgograda. U Volgogradu će se u grupnoj fazi, pored ostalih, igrati i mečevi između Engleske i Tunisa, odnosno Poljske i Japana. Čekmarjov je ekspertima rekao da je "njihova odgovornost" da obezbede da se Rusi "ne obrukaju pred globalnim društvom, posebno pošto će biti prisutni gosti iz celog sveta".

BONUS VIDEO: SRBIN UŽIVA VELIKO POŠTOVANJE: Najskuplji igrač u istoriji Mančester junajteda podelio sa fanovima jako važnu informaciju za Nemanju Matića

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.