ŠTA JE OVO IZJAVIO TAVAMBA? Grobari u neverici, Kamerunac izazvao vrtoglavicu crno-belima! (FOTO) (VIDEO)
Tavamba na meču protiv Jang Bojsa, Foto: Filip Plavčić

ČESTITKE ZA IZGOVORENE REČI

ŠTA JE OVO IZJAVIO TAVAMBA? Grobari u neverici, Kamerunac izazvao vrtoglavicu crno-belima! (FOTO) (VIDEO)

Ono za šta mu se skida kapa jeste činjenica da je bio potpuno iskren

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana započeli su pripreme na Kipru, a jedan od najvoljenijih igrača u ovom momentu, od strane Grobara, Leandre Tavamba, ponovo je oduševio, ali i rastužio pristalice crno-belih.

Najpre je došao do pitanja koliko zaista vredi i samokritično opisao svoju situaciju.

- Da se razumemo, ne bih svoja osećanja okarakterisao kao razočaranost, više je reč o iznenađenosti. Došao sam u Partizan kao slobodan igrač, potpisao ugovor na tri godine, i tada je bila aktuelna priča da bi u slučaju moje skorije prodaje obeštećenje moglo da iznosi 500-600.000 evra. Sada, posle godinu dana, suma je dva i po miliona evra. Vredim li ja baš toliko? - pita se Kamerunac, prenose "Novosti".

- Nije u celoj priči u pitanju samo moj igrački kvalitet. Prilikom transfera se u obzir uzima i to da li klub uzima igrača koji je projekat, tačnije da li računa da kasnije zaradi od njegove prodaje. Imam 28 godina i svestan sam da se to prilično gleda. Takođe, gleda se i zemlja iz koje dolaziš. Sve u svemu, da je prošlogodišnja cena bila na snazi ili bar približna, verovatno ne bih sedeo ovde i razgovarao sa vama kao igrač Partizana. Ovako... - objašnjava Tavamba kome su Grobari već pevali pesmu.

Ne najavljuje odlazak, ali potvrđuje da može da se desi.

- Ukoliko budem otišao iz Partizana, to može da se dogodi do 2. februara, kada je rok za prijavljivanje novih igrača za eliminacionu fazu Lige Evrope. Zasada ima dosta šuškanja, ali ništa konkretno, a fudbal je takav da nikad ne znaš šta nosi dan a šta noć - rekao je Tavamba.

Ne želi da odlazi daleko, na primer u Kinu, ali...

- Spreman sam za obe opcije, ja sam profesionalac. Potpisao sam ugovor na tri godine i moram da ga poštujem. Sada nemam ništa specijalno u glavi, ali ako budem mogao da biram, neću ići tako daleko, kao u Kinu, na primer. Ukoliko ostanem u Partizanu, moj sledeći cilj je igranje za nacionalni tim Kameruna. Naravno, to može da dođe samo uz dobre partije u klubu - završio je Tavamba.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane za koga će navijati u finalu AO - Čilića ili Federera? Evo šta su nam rekli

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.