SANTJAGO BERNABEU - UKLETI STADION! Koje brojke se kriju iza jedne od najgorih sezona u istoriji Reala? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Kralj je uzeo bolovanje

SANTJAGO BERNABEU - UKLETI STADION! Koje brojke se kriju iza jedne od najgorih sezona u istoriji Reala? (FOTO) (VIDEO)

Kraljevski klub je pobedio u svega 47 odsto utakmica na svom stadionu ove sezone, prvi put na njemu ispao iz Kupa kralja, a do kraja možda ostane i bez nekog od prva četiri mesta u Primeri. Jedino Liga šampiona može da izvadi vruć krompir iz vatre, ali i tamo ih čeka nagazna mina - PSŽ...

Objavljeno: 14:26h

Niko nije shvatio ozbiljno reči Tonija Krosa, koji je sredinom januara najavio Realovu borbu za top 4 finiš u španskoj Primeri, tačnije za Ligu šampiona naredne sezone, ali balon pod kojim su se nalazili navijači Kraljevskog kluba naglo je pukao ispadanjem od Leganjesa u 1/4 finalu Kupa Kralja.

Bio je to prvi put u klupskoj istoriji (!!!) da je neko na Santjago Bernabeu stadionu uspeo da izbaci Madriđane iz ovog takmičenja, a omalenom klubu iz gradića od nešto preko 180.000 stanovnika to je pošlo za rukom i pored poraza iz prve utakmice (0:1). Leganjes je slavio sa 2:1 i ispisao novu stranicu istorije španskog fudbala.

S obzirom na važnost trijumfa, navijači pobedničkog tima napravili su feštu prilikom dočeka svojih ljubimaca.

Prošlo je čak devet godina, iliti deset sezona otkako je Real poslednji put doživeo četiri poraza u svim takmičenjima na svom stadionu. Te sezone 2008/09 poražen je pet puta, a ove će, ukoliko nastavi da prikazuje očajnu igru, veoma lako premašiti taj neslavni rezultat.

A, tek ga čeka PSŽ u Ligi šampiona... Jedinom takmičenju koje Kristijano i drugari mogu da osvoje, pošto su u Primeri tek na četvrtom mestu, i to veoma labavom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se borbe za to četvrto mesto tiče, izabranike Zinedina Zidana (još uvek je on trener, iako ga mnogi teraju, ali ne i fudbaleri, koji su mu javno ukazali vernost u ovim teškim momentima) očekuju gostovanja Viljarealu, Sevilji i Barseloni, pa bi svi simpatizeri Los Blankosa trebalo da se sete reči Tonija Krosa, pominjanih na početku ovog teksta. I ne samo da se sete, već da se dobrano uplaše.

Da stvari budu još gore, ni Santjago Bernabeu ne garantuje bodove Kraljevskom klubu, jer je ove sezone kod kuće slavio na svega 47 odsto utakmica. Od 17 odigranih, ostvario je samo osam trijumfa, uz već pominjana četiri poraza i tri remija.

Kao šlagvort za kraj, evo liste najprofitabilnijih klubova na svetu.

Možda ipak nije sve u novcu...

BONUS VIDEO: NEMANJA MATIĆ POSTAO ZVEZDA DRUŠTVENIH MREŽA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.