2,5 MILIJARDE EVRA! UEFA objavila ZAPREPAŠĆUJUĆE PODATKE o zaradama fudbalskih agenata! (FOTO)
UEFA je pravila četvorogodišnju analizu o zaradama, Foto: Pixabay

STRAŠNO!!!

2,5 MILIJARDE EVRA! UEFA objavila ZAPREPAŠĆUJUĆE PODATKE o zaradama fudbalskih agenata! (FOTO)

Čak 12,6 odsto ukupnih transfera pređe na račune ljudi zaduženih za profesionalne igrače

Objavljeno:

Fudbal je biznis, fudbaler je roba, to je jasno kao dan.

Na veliku žalost, najpopularnija sporedna stvar na svetu svela se na novac, a to najbolje potvrđuju vrtoglavi transferi u poslednjih par godina koji su na negativan način zaprepastili planetu.

I ne samo to, nego još luđe plate pojedinih igrača koji od nedeljnih zarada mogu da otplate čitav nečiji radni vek.

UEFA je napravila detaljnu analizu po kojoj su u periodu od 2014. do 2017. godine klubovi širom Starog kontinenta (koji su igrali u evropskim takmičenjima) uložili 19 milijardi evra u kupovinu fudbalera, a od toga je njihovim agentima pripalo čak 2,5 milijarde evropskih novčanica!

To znači da od ukupne sume u svim obavljenim transakcijama, čak 12,6 odsto sredstava završava u džepovima visprenih menadžera, što je u ovim vremenima kada se igrači uglavnom izdašno plaćaju - izuzetan procenat.

foto: Fonet

Naveden je primer prelaska marokanskog reprezntativca El Kadurija iz Napolija u Empoli prošle godine. Od transakcije vredne 1,5 miliona evra, čuveni menadžer Mino Rajola zaradio je 300.000.

Za Rajolu, jednog od najvećih trgovaca fudbalerima, ovo je mala suma u prometu, pošto je poznato da zastupa mnogo veće "face", poput Pogbe, Lukakua, Ibrahimovića, Veratija, Balotelija i Donarume.

Menadžerski poslovi postaju sve transparentniji pošto UEFA od 2016. godine zahteva od svih nacionalnih federacija da registruju sve provizije plaćene od strane predstavnika klubova.

BONUS VIDEO: Čarls Dženkins otišao do Delija posle utakmice

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.