Posle njih ništa više nije bilo isto: 10 golova koji su promenili istoriju fudbala! (VIDEO)

magija koja traje večno

Posle njih ništa više nije bilo isto: 10 golova koji su promenili istoriju fudbala! (VIDEO)

Ovi golovi predstavljaju nešto sveto kada je najvažnija sporedna stvar u pitanju
Objavljeno:

Postoje fantastični i vrljavi golovi. Postoje zlatni, značajni i beznačajni golovi. Postoje šampionski i oni kojima se spašava čast... Ali postoje i oni koji su promenili istoriju fudbala. Ovo je upravo lista takvih pogodaka koji su do trenutka kada su postignuti bili apsolutno nezamislivi. Ni oni najluđu ljubitelji fudbala nisu mogli da veruju da će biti postignuti na taj način. Verovali su samo oni koji su ih postigli. 10. Ronaldinjovo lobovanje Dejvida Simana iz slobodnog udarca u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2002. godine.

Dobro će nam ostati urezan u sećanju i slobodan udarac Roberta Karlosa protiv Francuske 1997. godine kada je spoljnim felšom napravio do tada neviđeni luk lopte koja je završila Bartezovoj mreži.
Tu je naravno magija originalnog Ronalda iz vremena kada je nosio dres Barselone i ponizio čitav tim Kompostele 1996. godine.
Ne može lista da prođe bez najlepšeg pogotka 20. veka i čuvenog Maradoninog poigravanja sa odbranom Engleza na Mundijalu 1986. godine.
I Denis Bergkamp je na listi sa svojim mađioničarskim trikom i fintom koja nije viđena do tada protiv Njukasla 1994. godine.
Mesta mora biti i za solo partituru tada 19-godišnjeg Lionela Mesija kada je protiv Hetafea pokazao da postoji neko ko će iskopirati Maradonin gol veka.
Majstor nad majstorima - Ronaldinjo, je jedini koji se pojavljuje dva puta na ovoj listi, a sada su u pitanju čuvene makazice protiv Viljareala.
Zaboravljeni as Rivaldo je svojevremeno bio najbolji igrač sveta, a ovaj gol makazicama sa ivice šesnaesterca pokazuje i zašto.
Zlatan Ibrahimović je postigao mnogo fantastičnih pogodaka u karijeri koje je teško ponoviti, ali onaj koji je dao englezima sa više od 35 metara makazicama i za koji je dobio nagradu "Ferenc Puškaš" se ne zaboravlja
Neki će reći da je možda nezasluženo na prvom mestu, ali svakako morao je tu da se nađe zbog važnosti same utakmice. Dame i gospodo, volej Zinedina Zidana iz finala Lige šampiona 2002. godine!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.