Zvezda se za proleće odriče svog najvećeg talenta, a crveno-beli će i dodatno plaćati samo da mu obezbede minute! (VIDEO)
Delije na utakmici sa Kelnom u Ligi Evrope, Foto: FK Crvena zvezda

mora da se kali!

Zvezda se za proleće odriče svog najvećeg talenta, a crveno-beli će i dodatno plaćati samo da mu obezbede minute! (VIDEO)

Da li je ovo pametan potez, ili ga pak treba baciti "u vatru", nije na nama da sudimo, ali sigurno da će Delije biti razočarane

Objavljeno:

Crvena zvezda u svojim redovima ima jednog od najvećih talenata srpskog fudbala koji bi tek trebalo da se dokaže i pokaže u seniorskom fudbalu, a za to su mu potrebni minuti i da redovno igra.

Dejan Joveljić je 2017. godine od strane uglednog "Gardijana" stavljen na listu 60 najvećih talenata planete, a svoj potencijal i klasu u omladinskoj konkurenciji je dokazao tokom prošle jeseni kada je dominirao u omladinskoj ligi sa 33 postignuta gola.

TRANSFER EKSPLOZIJA: Vraća se Aleksandar Katai! (VIDEO)

To mu je obezbedilo i mesto trećeg napadača u seniorskom timu i debitovao je protiv Borca, ali iako je Boaći na izlaznim vratima, Joveljić je i dalje premlad da preuzme njegovu ulogu i da se u nastavku šampionske trke i borbe u Evropi stavi takav bremen na njegova još nejaka pleća, te ponovo ne bi dobio dovoljne i adekvatne minute u prvom timu.

Dejan Joveljić sa saigračima u svlačionici Crvene zvezde
Dejan Joveljić sa saigračima u svlačionici Crvene zvezdefoto: News1/Nebojša Mandić

Zato je rukovodstvo Crvene zvezde donelo odluku da je za njega najbolje da ode na kaljenje narednih šest meseci u neki superligaški tim i tako stiče iskustvo seniorskog fudbala koje mu je neophodno kako bi od leta konkurisao ozbiljno za ekipu. Najbliži tome da ga uzme na pozajmicu u prolećnom delu sezone jeste davljenik Rad i kontakt dva kluba je uveliko uspostavljen, što je za "Mozzart sport" potvrdio i sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Delegat ništa nije prijavio! Zvezda objavila koja NVO ju je ocinkarila kod UEFA!

- Dugo smo razgovarali i došli do zaključka da je za Dejana Joveljića najbolje da odigra šest meseci u kontinutetu u nekom od klubova superligaškog ranga. Da li će on biti pozajmljen Radu ili nekom drugom klubu još ne mogu sa sigurnošču da vam kažem. Potreban mu je period prilagođavanja na viši nivo fudbala i nadamo se da će se brzo vratiti u Crvenu zvezdu - rekao je Mitar Mrkela. E sada, u Zvezdi su svesni koje i opasnosti povlači pozajmica sa sobom i mnogo igrača se tako izgubilo, jer nisu ni tamo dobijali šanse, pa su usledile nove pozajmice i ništa nisu uradili.

Zato na Marakani žele da preduprede takav razvoj situacije sa svojim najvećim biserom, pa su predočili i Radu, ali i drugim superligaškim ekipama koje su zainteresovane, da su spremni da im plaćaju po 3.000 evra za svaku utakmicu na kojoj bi Joveljić nastupio, kako bi ih dodatno motivisali da ga što češće puštaju da igra i da što više mečeva sakupi u svojim nogama.

UEFA OBJAVILA ODLUKE! Evo zbog čega tačno su kažnjeni Zvezda i Partizan!

Takođe se navodi da bi put Banjice sa njim mogao da krene i mladi brazilski štoper Ze Markos koji još nije zabeležio debi za prvi tim i doveden je prošle godine kao zalog za budućnost.

BONUS VIDEO: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.