9 DANA NA TERENU: Zvezdini fudbaleri su uradili nešto ČEGA SE I SAMI PLAŠE! (FOTO) (VIDEO)
Fudbaleri Crvene zvezde pred meč sa Arsenalom, Foto: Fonet

statistika viceprvaka srbije

9 DANA NA TERENU: Zvezdini fudbaleri su uradili nešto ČEGA SE I SAMI PLAŠE! (FOTO) (VIDEO)

Premijerligaška polusezona za crveno-bele, čak 38 utakmica, koliko i iznosi prvenstvo Engleske, kada saberete sve mečeve

Objavljeno: 14:19h

Pripreme fudbalera Crvene zvezde počinju 9. januara. Igrači su imali nešto više od tri nedelje da se odmore od naporne polusezone.

U borbi na tri fontra u jesenjoj polusezoni igrači Crvene zvezde odigrali su čak 38 utakmica. Sve je počelo 13. juna utakmicom protiv malteške Florijane.

UEFA JAVLJA: SRBI SU LEGENDE ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA! Među TOP 10 čak TROJICA NAŠIH! (FOTO) (VIDEO)

Od tada, izabranici Vladana Milojevića su gotovo na svaka tri dana beležili nove minute provedene na terenu.

Vladan Milojević na meču protiv Kelna
Vladan Milojević na meču protiv Kelnafoto: Dado Đilas

Tokom cele polusezone minute u crveno-belom dresu upisalo je čak 30 fudbalera.

Najviše minuta provedenih na terenu zabeležio je Filip Stojković, čak 2932, što znači da je desni bek odigrao cele 32 utakmice i još nešto više od jednog poluvremena.

Još devetorica su preskočila 2000 minuta u crveno-belom dresu.

Pored najstandardnijeg Stojkovića, prema minutima više od 23 cele utakmice odigrali su i Borjan, Savić, Donald, Le Talek, Srnić, Kanga, Pešić, Boaći.

Drugi najstandardniji igrač u Zvezdi jeste golman Milan Borjan. On je čuvao mrežu čak 2725 minuta ove sezone i za to vreme postao je stub odbrane.

foto: FK Crvena zvezda

Kada se sabere minutaža ovih pet fudbalera, pa onda podeli, dolazi se do podatka da su na terenu samo oni proveli ukupno nešto preko 9 dana, što je činjenica koje će se verovatno i oni sami "uplašiti"!

Pored odlučujućih evropskih golova koje je postigao, Zvezdin krilni napadač će ovu sezonu pamtiti i po tome što je zabeležio zavidnu minutažu – 2550 minuta u igri je proveo Slavoljub Srnić.

Takođe, zavidnom minutažom može se pohvaliti i Gabonac Gelor Kanga koji je u svim takmičenja u drugoj polovini 2017. godine odigrao ukupno 2099 minuta.

Kada je reč o odbrani, najstandardniji štoperski tandem ove polusezone činili su Vujadin Savić i Damjan Le Talek. Francuz je na terenu proveo 2467 minuta, a Savić samo jedno poluvreme manje.

Njihove zamene takođe su odradile odličan posao i ulivale sigurnost ekipi kada su bile na terenu, Srđan Babić čitavih 1594 minuta, a Abraham Frimpong 768 minuta.

Uz levu aut-liniju najviše je trčao Milan Rodić, tačnije 1848 minuta. On je svoju minutažu delio sa Dušanom Anđelkovićem koji je 1070 minuta bio u igri, a na levom beku ponekad se nalazio i Zvezdin univerzalac Marko Gobeljić koji je na svim pozicijama u timu proveo ukupno 1575 minuta.

Gotovo podjednaku šansu dobili su špicevi Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane odigrao je 2269 minuta, a Pešić je na terenu proveo 2150 minuta.

Njih dvojica zajedno su postigli 44 gola za Crvenu zvezdu u jesenjem delu šampionata.

BONUS VIDEO: Šta košarkaši Zvezde i Partizana žele jedni drugima u 2018. godini

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.