SPREMITE SE ZA ZEMLJOTRES! Pohapšena kriminalna grupa koja je nameštala fudbalske utakmice u Srbiji i regionu!
Foto: Filip Plavčić

popadali

SPREMITE SE ZA ZEMLJOTRES! Pohapšena kriminalna grupa koja je nameštala fudbalske utakmice u Srbiji i regionu!

Osim toga, povezani su i sa švercerima droge

Objavljeno: 16:39h

SAMO EKSKLUZIVA, SAMO GALA, NIŠTA SOCIJALA: Fudbaleri Zvezde i Partizana zimuju od Amerike do tropskih rajeva! (FOTO)

Slovenačka policija u saradnji s hrvatskom policijom i Evropolom uspela da razbije međunarodno organizovanu zločinačku organizaciju. Ona je osumnjičena za manipulaciju utakmicama u profesionalnim fudbalskim ligama u Srbiji, Makedoniji i Češkoj.

Platforma je omogućavala svim učesnicima potpunu anonimnost vezanu za financijske transakcije. Osumnjičeni su dobijeni novac slali 'poreznim oazama', odnosno uplaćivali na ofšor račune.

Zbog, kako kaže slovenačka policija, velikih prihoda sumnjiče se kako su sarađivali s drugim oblicima organizovanog kriminala kao što su šverceri droge.

Ovo nije bomba, ovo je SUPERNOVA! Iliev najavljuje da postoji mogućnost da uradi ono što deluje nemoguće i vrati igrača čiji odlazak i dalje boli Partizan! (VIDEO)

Istraga je krenula u mart ove godine, a tokom nje je policija pretražila 11 kuća i 13 vozila u Sloveniji, te dve kuće i dva vozila u Hrvatskoj.

ON JE BOAĆIJEV NASLEDNIK! Napadač sa malenog vulkanskog ostrva na korak od Zvezde! (VIDEO)

Uhapšeno je 11 pripadnika grupe, zaplenjeno 35 kompjutera, 32 mobilna telefona, 19.650 evra u gotovini i 38.500 evra na računima, kao i dva vozila.

- Korupcija u sportu je ozbiljan zločin i globalni fenomen koji drže organizizovane kriminalne grupe koje uglavnom sarađuju preko granica. Internacionalna istraga je pokazala nivo sofisticiranosti koju su grupe dosegle, a koja im donosi veće prihode i investicije od drugih kriminalnih radnji - izjavio je analitičar Europola, Serhio D'ors.

BONUS VIDEO: Bakljada Delija na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.