PENAL ZA ŽIVOT! Humanitarno veče na Voždovcu, klinci proveravali reflekse svojim idolima! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso

beograd pokazao humanost

PENAL ZA ŽIVOT! Humanitarno veče na Voždovcu, klinci proveravali reflekse svojim idolima! (FOTO) (VIDEO)

Ivica Kralj u izjavi za Espreso pozdravio uspehe srpskog fudbala...

Objavljeno:

Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ organizovala je u petak u šoping centru "Stadion" na Voždovcu humanitarnu akciju, „Penal za život“ u kojoj su učesnici uglavnom najmlađeg uzrasta šutirali penale poznatim golmanima i za to donirati novac u humanitarne svrhe. Inicijator i organizator akcije je osnivač organizacije Jovan Simić, koji je u javnosti već poznat po humanitarnim akcijama povezanim sa sportom.

BOMBA NAD BOMBAMA! Darko Lazović se vraća kući! (VIDEO)

Zvezda pronašla zamenu za Boaćija! Terzić već otišao da pregovara, ovaj momak bi bio PRAVO POJAČANJE! (VIDEO)

Na improvizovanom terenu postavljene su kutije u koje su svi prisutni mogli da doniraju dobrotvorni prilog za pomoć svih kojima je ona potrebna, kao i da kupe bedž, majicu sa potpisima golmana, i kao i još nekoliko suvenira.

foto: Espreso

Među stativama našlu su se golman Crvene Zvezde Milan Borjan, nekadašnji golman Partizana i reprezentativac Ivica Kralj i zvanično najbolji golman Superlige za prošlu sezonu i igrač Voždovca Zoran Popović.

foto: Espreso

Nekoliko desetina dece od onih najmlađih do onih koji su već u pionirima svog fudbalskog kluba proveravali su reflekse trojici golmana koji su se smenjivali na nekoliko minuta.

Prvi penal na ovoj akciji izvela je mala Nađa Novaković koja je pobedila rak matičnih ćelija i transplatirana joj je koštana srž.

foto: Dragan Kadić

Milan Borjan nije mogao da se odbrani od klinaca koji su ga okružili kako bi za uspomenu dobili sliku sa njim, ali bilo je i old-skul autograma, koje priznajemo nismo dugo videli otkako je tehnologija uznapredovala.

foto: Espreso

Prvi golman Zvezde poželeo je sreću svim dečacima koji su se okupili u holu TC Stadion i rekao da se nada da će neko od njih obući dres njegove Crvene zvezde, a potom i nastupiti za selekciju Srbije.

foto: Espreso

Zoran Popović je u razgovoru sa voditeljem ovog programa izjavio da mu je najdraže odbranjeni penal bio upravo onaj protiv Partizana pre nekoliko nedelja, ali da ostaje žal što je rezultat bio negativan na kraju po njegov tim.

foto: Espreso

Ivica Kralj iako već odavno u penziji, pokazao je spremnost između stativa i u pauzama kad su u pitanju obaveze u fudbalskom klubu Mačva iz Šapca čiji je predsednik, sigurno se relaksira po balonima i malom fudbalu.

U JEKU HULIGANSKOG PIRA: Zvezda i Partizan su upravo dokazali da ne mora svaka priča u Srbiji da ima ružan kraj! (FOTO)

Čuvar mreže reprezentacije na SP '98, i EP '00 dao je izjavu za Espreso.co.rs:

Vidimo da ste uživali večeras i da ste se podsetili ste se svojih slavnih golmanskih dana, kako Vi komentarišete ove uspehe srpskog fudbala u zadnjih godinu dana?

- Bilo je lepo družiti se sa ovolikim brojem dece i učestvovati u ovakvoj humanitarnoj akciji sa ciljem da se nekom produži život. A što se tiče uspeha našeg fudbala, to je izvanredno. I Zvezda i Partizan su se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope, što je zaista istorijski uspeh, ali ne treba zaboraviti ni uspeh omladinaca Brodarca koji su prošli dve prepreke u izuzetnoj konkurenciji u Ligi šampiona, i kao nagrada za trud im na proleće dolazi veliki Mančester Junajted. Stvarno ogroman uspeh sva tri kluba, i celokupnog fudbala u Srbiji.

Reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji kao prva u grupi, da li možete da napravite poređenje ove generacije sa vašom iz '98 kada ste prošli grupu, a onda nesrećno izgubili od Holandije u osmini finala.

- Sigurno da je i plasman ove generacije sjajan uspeh, kao što je bio i naš posle svih onih ratova i sankcija. Grupa je lepo upakovana, prvi meč sa Kostarikom može mnogo toga da donese, kao i sledeći meč sa Švajcarskom, dok se nadam da bi protiv Brazila moglo sve da se završi i da momci uđu rasterećeno u taj duel. Želim im svu sreću na Mundijalu!

foto: Espreso

Ekipa Espresa podržava svaku akciju humanitarnog karaktera, i nadamo se da će svaka naredna uroditi plodom, a Beograd je ovom akcijom na Voždovcu pokazao da ima veliko srce.

BONUS VIDEO: Vladan Milojević na gala večeri povodom kraja jesenjeg dela sezone

(Nikola H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.