VUČELIĆ UOČI DERBIJA: Oni su najgori deo srpskog fudbala!
Foto: Marina Lopičić

Kaže da ne znaju

VUČELIĆ UOČI DERBIJA: Oni su najgori deo srpskog fudbala!

Predsednik crno-belih je govorio za klupsku televiziju o onome što njemu smeta u srpskom fudbalu

Objavljeno: 13:04h

I na dan kada se igra 156. Večiti derbi, baš kao što je bilo i nedeljama i mesecima pre njega, najviše se govori o sudijama u Superligi Srbije, a o tome najviše govore dva najveća kluba, Partizan i Crvena zvezda.

Crveno-beli su odmah posle odluke da najvažniji meč srpskog fudbala sudi Milorad Mažić reagovali i optužili da je najveći rival u sprezi sa FSS i da je izbor Mažića potvrda za to.

U Humskoj nisu ništa odgovarali na te optužbe, ali je predsednik Milorad Vučelić za emisiju uoči derbija na klupskoj televiziji, govorio uopšteno o srpskim arbitrima i njihovim greškama koje su obeležile jesenju polusezonu.

- Sudije su najgori deo srpskog fudbala, a izgleda da se oni ponose time. Oni kao da žele da iz utakmice u utakmicu potvrde taj stav o njima. Sude nakaradno. Neću da kažem da li su potkupljeni ili ne, ali Partizan u tome ne učestvuje. Ukupno poznajem trojicu sudija, a promenio sam sa svima njima šest, sedam rečenica. Odbijaju video tehnologiju, a sudije, em su neprofesionalne, još i ne vide. Ako je neko potkupljen ili je navijač onda to razumem jer ima interes. Ali, ako neko ne ume da sudi, onda je problem. Onda ne zna. Oni neće da sude po principu ni po babu, ni po stričevima. Oni žele da ostanu zaštićeni jer bi se sa video tehnologijom uočile sve njihove greške. Nema nijedno kolo da nisu priznati golovi iz ofsajda, sumnjivi penali... Zato oni to hoće da izbegnu, a i klubovi kojima to odgovara. Njima odgovara da ostane tako, da fudbalsko polje ne bude sportsko polje, nego polje proizvoljnih odluka - rekao je Vučelić.

Ipak, on na kraju zaključuje da je Partizan sam kriv za bodovni zaostatak od 9 bodova za najvećim rivalom na tabeli Superlige Srbije.

- Partizan je sam kriv i odgovoran za ovu razliku u bodovima. U Partizanu mora da se zna da u ovakvom sudijskom odlučivanju i ovakvoj javnosti, on mora uvek da bude spreman da dâ dva gola više nego što bi sudijskim nepravdama moglo da bude oduzeto. Tu svest, da se ne zavaramo, mi imamo od početka prvenstva - rekao je Vučelić.

BONUS VIDEO: Đukić o potencijalnom penalu u derbiju i svađi Sume i Ožegovića u Kruševcu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.