Stojković pred Dinamo: Samo bez nabijanja tenzije!
Foto: AP Darko Vojinović

nisu došli turistički

Stojković pred Dinamo: Samo bez nabijanja tenzije!

Dobio je i pitanje vezano za budućnost u crno-belom dresu

Objavljeno:

Često je Partizan u klupskoj istoriji putovao rasterećen ili u istom takvom raspoloženju dočekivao rivale u poslednjem kolu takmičenja po grupama u Ligi Evrope ili Ligi šampiona. Ali, retko su crno-beli rasterećeni obezbeđenim "zimovanjem" u Evropi nastupali u decembru mesecu. Poslednji put pre 13 godina, kada su posle remija sa Viljarealom otputovali u Englesku na megdan Midlzbrou. Grupno takmičenje Kupa UEFA tada se još igralo po jednostrukom bod-sistemu...

Decembra 2017. srpski šampion je gost Dinamu iz Kijeva i dva kluba će u četvrtak na Olimpijskom stadionu odlučivati samo o pobedniku Grupe B, pošto su ranije obezbedili nastup u šesnaestini finala masovnijeg UEFA takmičenja.

MUNDIJAL PRE MUNDIJALA: Ko bolje može da glumi Nejmara od Mesija?! Budući selektore, čitaj Espreso! (VIDEO) Međutim, golman "parnog valjka" Vladimir Stojković poručuje da on i saigrači u Kijev nisu stigli kao turisti... - Ostvarili smo cilj. Ovom utakmicom ne bi trebalo da se opterećujemo. Dosta je bilo opterećenja u dosadašnjem toku takmičenja - ističe Partizanova "jedinica - ali odmah suzbija svaku mogućnost nesporazuma. - Da se razumemo, nismo u Kijev došli turistički. Naš plan je da osvojimo prvo mesto, međutim, ne bi trebalo nabijati tenziju da je to neophodno. Kad se vratimo na početak sezone, sve urađeno od juna do danas je u domenu nemogućeg. Napravili smo veliki uspeh, a šta god da se desi u Kijevu - mi smo i dalje šampioni.

Oblačno i snežno vreme dočekali su Partizan u Kijevu. Temperatura je u sredu tokom dana bila jedan stepen Celzijusa ispod nule, a slični vremenski uslovi očekuju se i na dan meča. U prestonici Ukrajine ne oseća se veća tenzija zbog aktuelnih političkih previranja.

Stojković kaže da je "valjak" u Kijev došao da se nadigrava sa Dinamom i da uživa u fudbalu. Prvi čuvar Partizanove mreže ne veruje da je moguće da se ponovi prvi okršaj ovih timova u Beogradu. - Ne verujem da će ovde biti nešto slično. Pre će biti napadački meč. I oni i mi ćemo izaći napadački, agresivno, imaće šta da se vidi. Biće lep susret - dodao je reprezentativac Srbije. Remi sa Vojvodinom i detalj iz 86. minuta, kada su Novosađani posle greške Partizanove odbrane stigli do izjednačenja, arhivirano je. Golman Partizan objasnio je šta se dogodilo...

- Da je kiks, da sam pogrešio, pa da kažem 'desilo se'. Jednostavno, spustio sam loptu u lošim vremenskim uslovima. Kao što sam činio sto puta dosad. Zadesila se nesreća da je Miletićeva noga bila tu. Da ga nije pogodila, nikad ne bi ni završila u mreži. Kad su kiša ili sneg, stalno gledam da je spustim na tle. Prevencije radi. I tek onda da je hvatam. Sad se desilo da ga je pogodila u nogu. A nije ona mene prevarila, nije mi ispala, nije mi prošla ispod ruke. Ako su to okarakterisali kao kiks... Šta ima veze, šta ćemo - objasnio je Stojković. Podrška je odmah stigla od navijača. - Hvala navijačima. Nastavićemo dalje da se borimo. Kao i dosad, ostale su još tri utakmice do kraja sezone, da se završi sve kako valja. Šta posle? - Nećemo sad. Imamo odmor od mesec dana... - nije hteo da priča o eventualno odlasku iz kluba Vladimir Stojković.

BONUS VIDEO: Grudvanje Grobara na stadionu Partizana

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.