NIJE TRAGIKOMEDIJA, NEGO EPIDEMIJA: Šta se, dođavola, dešava srpskim sudijama?! Iz kola u kolo, iz meča u meč, greške su sve skandaloznije! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

samo u poslednjih 10 dana

NIJE TRAGIKOMEDIJA, NEGO EPIDEMIJA: Šta se, dođavola, dešava srpskim sudijama?! Iz kola u kolo, iz meča u meč, greške su sve skandaloznije! (VIDEO)

Ne, ne želimo, a još manje volimo da i mi pokazujemo prstom ka ljudima u crnom sa pištaljkama i zastavama oko njihovih grešaka, međutim, čini se da se sada već i na ovaj način mora reagovati i ukazivati da je u poslednje vreme suđenje iz kola u kolo sve skandaloznije i skandaloznije i još više baca sumnju na same arbitre

Objavljeno:

Navikli smo već kroz godine i decenije unazad da su u srpskom sportu jedni od prvih u koje se upire prstom zbog poraza i loših rezultata, uglavnom sudije.

Posebno je ta situacija izražena u domaćem fudbalu, gde, čini se, iz godine u godinu arbitri se nalaze pod sve jačim udarima, optužbama, pritiscima koji počinju i danima pre meča, a onda posle meča takođe traju danima, pa čak i nedeljama.

Uostalom uzmite samo u obzir večite rivale, Partizan i Crvenu zvezdu, koji gotovo od početka sezone ratuju međusobno, uglavnom optužujući jedni druge za pomoć sudija.

Ali!!!

Ne, ne želimo, a još manje volimo da i mi pokazujemo prstom ka ljudima u crnom sa pištaljkama i zastavama oko njihovih grešaka, međutim, čini se da se sada već i na ovaj način mora reagovati i ukazivati da je u poslednje vreme suđenje iz kola u kolo sve skandaloznije i skandaloznije i još više baca sumnju na same arbitre.

Uostalom, dovoljno je pogledati poslednja tri kola Superlige Srbije, koja su odigrana u poslednjih 10-12 dana i jasno ćete uvideti da to nisu pojedinačne i sporadične greške, već da se dešavaju u nizu i da su to greške i previdi kojima se direktno oštećuju timovi, a koje su vidljive i najneutralnijim ljudima na celom svetu.

19. KOLO - Odigrano u sredu

Zemun - Rad 2:0 (arbitar Lazar Lukić)

Zemunci su stigli do trijumfa tako što su golove postigli u 3. i 9. minutu, a ovaj drugi je bio sa "bele tačke" i to posle ne možemo reći čak ni kotroverzno dosuđene najstrože kazne.

Igrač domaćih je u jednom trenutku protrčao između dva igrača kroz deo kaznenog prostora "građevinara" i onda pao na samoj ivici. Na snimku se ne vidi da je ikakvog kontakta uopšte bilo, ali je Lukić pokazao na 11 metara?!

Voždovac - Partizan 0:1 (arbitar Aleksandar Vasić)

Da su crno-beli ostali bez pobede na "krovu" s pravom bi mogli da ospu paljbu, možda ne po glavnom sudiji Vasiću, ali svakako prema njegovom pomoćniku koji ih je u čak dve situacije oštetio.

Ako je bilo teško utvrditi da li je Ožegović bio u ofsajdu, jer su u pitanju bili milimetri, onda nikakve dileme nema kod gola Tavambe, pošto je bilo očigledno da je ispred poslednjeg igrača odbrane "zmajeva" za minimum 20 centimetara.

18. KOLO - Odigrano tokom prošlog vikenda

Čukarički - Crvena zvezda 1:2 (arbitar Dejan Santrač)

Jedanaesterac kojim su crveno-beli izjednačili na Brdu izazvao je ogromne potrese u srpskom fudbalu, novi rat između večitih, reakciju FSS, zvaničan zahtev da predstojeći večiti derbi za dve nedelje sude stranci, da se uvede VAR tehnologija...

Ostavljamo i dalje vama da procenite da li ga je bilo ili ne.

17. KOLO - Odigrano pretprošlog vikenda

Celo ovo kolo su obeležile sudijske greške i skandali na nekoliko utakmica.

Crvena zvezda - Rad 5:0 (arbitar Petar Piper)

Pri rezultatu 1:0, kod kornera za crveno-bele, glavni sudija je jedno povlačenje u šesnaestercu "greađevinara" okarakterisao kao dovoljno jako za najstrožu kaznu i dosudio je. Sa strane posmatrano, mnogo je ovakvih duela u šesnaestercima prilikom prekida i sasvim je uobičajeno malo povlačenja, tako da je odluka u najmanju ruku diskutabilna, pogotovo što je maltene doneta i pre nego što je prekid izveden.

Uz sve to, usledio je odmah i crveni karton za Ajkovića zbog prigovora, iako je sam fudbaler tvrdio da je samo pitao Pipera zbog čega je dosudio penal.

Javor - Partizan 0:2 (arbitar Bojan Nikolić)

Dve izuzetno krupne greške su delioci pravde načinili u Ivanjici. Najpre potpuno neopravdano poništen gol Tavambe pri 1:0, zbog navodnog faula, mada se na snimku iz nijednog ugla ne vidi gde je došlo do prekršaja.

A drugi put je propušteno da se dosudi jedanaesterac za domaćina, posle vrlo očiglednog prekršaja Miletića nad Terzićem.

Mladost - Radnički 2:2 (arbitar Zoran Široki)

Najstroža kazna dosuđena u korist Nišlija je u najmanju ruku sumnjiva, pošto je defanzivac Lučanaca najpre izbio loptu ispred Pavkova, a potom je napadač Radničkog pao.

Zemun - Mačva 1:0 (arbitar Danilo Grujić)

Zemunci su i u ovom kolu došli do trijumfa nakon kontroverzne odluke glavnog arbitra. Ne poričemo kontakt, ali da li je ovo bio normalan i uobičajeni duel ili zaista prekršaj sa dovoljno elemenata za pokazivanje na "belu tačku".

Spartak - Borac 3:1 (arbitar Milan Ilić)

I stigosmo i do najskandaloznijeg meča u srpskom fudbalu u poslednjih deset godina. I dalje se priča o sramnom ponašanju igrača Borca koji su maltene namerno opstruirali igru i bili potpuno nezainteresovani za meč, ali to je posledica odluka koje je doneo sudija Milan Ilić.

Odluka da se dosudi najstroža kazna u korist Subotičana, iako je pre svega toga njihov napadač igrao rukom i napravio faul, pa tek onda bio on fauliran, a potom i dva crvena kartona za Čačane, samo su doveli do sramote zbog koje smo se crveneli i pred čitavim svetom, jer su svi svetski mediji pisali o tome.

E sada, kada smo naveli sve ove primere, ne možemo da se ne zapitamo "Šta se, dođavola" dešava sa srpskim arbitrima".

Da li su zaista toliko počeli da podležu pritiscima sa strane kojima su izloženi, da li su počeli da podležu pritiscima zbog optužbi koje stižu na njihov račun i da greše iz straha da ne pogreše i da ne budu ponovo pod atacima gnevnih klubova, ili jednostavno nisu dovoljno kompetentni?!

Odgovor verovatno znaju i oni sami, ali valjda i Sudijska komisija koja ih delegira, a koja bi posle svega ovoga što se događalo morala da reaguje nekom vrstom sankcija.

Jer, na kraju krajeva, to što imamo i možda najboljeg sudiju u Evropi Milorada Mažića, nikako ne sme i ne može biti opravdanje za sramotne i skandalozne odluke koje čine drugi arbitri i tako nizak nivo suđenja u najvišem rangu srpskog fudbala.

To je onda čisto "mazanje očiju" Evropi, svetu i nama samima.

BONUS VIDEO: Novak Đoković se smeje prilikom ulaska Ilije Đokovića na parket

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.