NE VIDIM IH: Đukić prvi put iskreno o Sumi i Antonovu, a pričao je i o šansama za ostanak Stojkovića!
Foto: Dado Đilas

moraju da dokažu

NE VIDIM IH: Đukić prvi put iskreno o Sumi i Antonovu, a pričao je i o šansama za ostanak Stojkovića!

Neizbežno je pitanje šta se dešava sa najskupljim pojačanjem kluba u istoriji

Objavljeno: 15:11h

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede Voždovac i revanširaju se tom klubu za poraz u prvom delu Superlige.

- Sve ćemo učiniti da pobedimo i revanširamo se za poraz od njih u prvoj utakmici. Poštujemo ih, ali nam treba dobar rezultat da ostanemo u trci. Čeka nas veoma jak rival - rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Partizan će, posle plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope i potom remija sa Spartakom u srpskom prvenstvu, gostovati "zmajevima".

foto: Dado Đilas

- Ako želimo da pobedimo Voždovac, moramo da izjednačimo njihov intenzitet. Ako to ne budemo uradili, nemamo šta da tražimo u toj utakmici - kazao je Đukić.

On je Voždovac apostrofirao kao tim protiv kog, uz Crvenu zvezdu, Spartak, Vojvodinu, Čukarički, Radnički i Napredak, "ne sme da bude opuštanja ni u jednom momentu".

Marko Jevtović, Ognjen Ožegović i Nemanja Miletić su se oporavili od povreda i Đukić se nada da će moći da računa na njih, dok su povređeni Miroslav Vulićević i Marko Janković.

foto: Dado Đilas

- Janković je dobio dosta bolan udarac u kuk i nećemo moći da računamo na njega na ovoj utakmici, ali se nadam da će biti spreman posle nje - rekao je Đukić.

Nedeljama se već govori i o najskupljem pojačanju u istoriji kluba Sejdubi Sumi, koji je daleko i od tima i od igre kakvu su svi očekivali od njega, a takođe je u potpuno drugom planu nekadašnji "zlatni orlić" Nemanja Antonov koji je na pozajmici iz Grashopersa.

foto: Dado Đilas

- Svestan sam da igrači u fudbalu prolaze kroz određene faze. Nekad igraju bolje, nekad lošije. Nekad su više, nekad manje inspirisani. Mogu da razumem da neko nema dan, ali ne mogu da nema intenziteta rada za ekipu. Ako nam uprkos tome daje nešto onda u redu, međutim, postoje samo dva igrača koja trče manje od ostalih. Ta dvojica su Mesi i Kristijano Ronaldo, međutim, oni postižu 60 ili 100 golova godišnje. Onda možemo da zažmurimo kad manje trče. Ostali, ovozemaljski, igrači moraju da trče, da rade. I onda se pojavi kvalitet. Sumu u ovom trenutku ne vidim u tom intenzitetu rada. Zato ćemo tražiti poboljšanje. Očekujemo ga, ali sad se završava sezona, pa se nadam. Za Antonova isto važi što i za Sumu. Teren je merilo svega. Teren diktira, igrači sami moraju da se izbore za status. Ne gledam njihove biografije. Gledam samo teren. Koliko mi daš, toliko te vrednujem - rekao je Đukić.

foto: Fonetap

Posebna tema u Partizanu je golman Vladimir Stojković, za koga se ne zna da li će u zimskom prelaznom roku ostati u klubu iz Humske.

- Svi koji volimo Partizan savetujemo Stojkoviću da ostane jer je važna karika na terenu i van njega. Igrači se osećaju sigurnije sa njim, brani u vrhunskoj formi i Partizan će sve učiniti da on ostane jer je deo nas. Pokušaćemo sve, ali videćemo koliko je to realno - rekao je Đukić.

foto: Dado Đilas

On je komentarisao "rat saopštenjima" Partizana i Crvene zvezde.

- Moramo da se borimo da suđenje bude što kvalitetnije, što manje stvari da se dešava za 'zelenim stolom' i da bude što manje diskusija, da najviše pričamo na terenu - rekao je Đukić.

Utakmica 19. kola Superlige Srbije igraće se u sredu od 16.00 na Voždovcu.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije na utakmici sa Gruzijom

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.