ILIEV JAVNO O SVEMU! Hoće li košmar Grobara postati java? Ostaje li Tavamba, dolaze li Mitrogol i Raća Petrović? (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

ČEKALO SE DA ON IZAĐE U JAVNOST

ILIEV JAVNO O SVEMU! Hoće li košmar Grobara postati java? Ostaje li Tavamba, dolaze li Mitrogol i Raća Petrović? (FOTO)

- Šta znači ne igra se dobro? Mi moramo da znamo da smo zbog Evrope imali turbulentan letnji prelazni rok. Kada imate takvu situaciju, ne možete ni da dovodite određena pojačanja dok neke igrače ne prodate. Pa onda, koliko smo spremni da uložimo ako ne budemo igrali Evropu? - upitao je Iliev

Objavljeno:

Gostujući na TV Arena Sport, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je podsetio da letos nije bilo nimalo lako ostvariti sve zamisli do kraja prelaznog roka, a da se istovremeno ostvari cilj i u Evropi.

- Šta znači ne igra se dobro? Mi moramo da znamo da smo zbog Evrope imali turbulentan letnji prelazni rok. Kada imate takvu situaciju, ne možete ni da dovodite određena pojačanja dok neke igrače ne prodate. Pa onda, koliko smo spremni da uložimo ako ne budemo igrali Evropu? Mi smo u hodu pravili prelazni rok, odrekli smo se 54 gola, morali smo da promenimo sistem igre, doveli novog trenera... - podseća Iliev.

foto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Odmah posle istorijskog trijumfa nad Jang bojsom, u prvi plan je izbila izjava golmana Vladimira Stojkovića, koji je nagovestio odlazak iz Humske, možda već na zimu.

Spartak odoleo šampionu! Gosti iščupali bod Partizanu u uzbudljivom meču! (FOTO) (VIDEO)

- U svakom velikom klubu golman može da bude pola ekipe. Baš i danas je imao nekoliko spektakularnih intervencija, drži mrežu začaranom. Možda je i ključna figura u ovom Partizanu. Ja uopšte ne razmišljam u tom pravcu. U nekom razgovoru sa njim ne vidim da je tako alarmantno kako su mediji to preneli. Ja verujem da će Partizan napraviti još moćniji tim za evropsko proleće i da će u tom timu biti Stojković - istakao je Iliev.

foto: Nebojša Mandić

Sinoć se pojavila najava da bi u tom timu mogao da se nađe i Aleksandar Mitrović iz Njukasla.

- Ja bih bio najponosniji sportski direkrtor kada bi se to desilo, ali pričamo o nerealnim stvarima. Veliki je Partizanovac, dete kluba, ali gotovo je nemoguća situacija. Ipak, lepo je to čuti, Partizan treba da teži tome da dovede takvog igrača - konstatovao je Iliev.

Doktorska volejčina Uroša Đurđevića! (VIDEO)

Ono što je sam otkrio pre par dana, to je da je prioritet ove zime transfer Radosava Petrovića.

- U mojoj viziji Petrović ima svoje mesto, jer sam i igrao sa njim u Ligi šampiona 2010. On bi Partizanu doneo nešto što nam sada fali. I letos sam pokušavao da ga dovedem, bili smo i blizu, ali i daleko. Neću odustati, jer je malo takvih igrača, pokušaću da nađem način sa ljudima iz kluba i možda uspemo da ga dovedemo - konstatovao je Iliev.

foto: Dado Đilas

Sejduba Suma postaje sve više bolna tema za pristalice crno-belih, jer fudbaler koji je trebalo da bude najveće pojačanje, ne pokazuje ni delić onoga što se od njega očekivalo. Danas je zamenjen već posle prvog poluvremena, a izgleda da i Iliev polako gubi strpljenje.

UŽASNE SCENE! Navijači PAOK-a napali migrante u Atini! (FOTO)

- Generalno, ja sam neko ko je strpljiv čovek i znam kako to izgleda u fudbalu, da je potrebno šest meseci, godinu dana, znam kako se gleda na strance. Nije sporan njegov kvalitet, on je pravio razliku u svojim ranijim klubovima, možda je pitanje njegovog karaktera, jer ovde nije 'prva violina' i što se ne vrti sve oko njega. Najveći razlog je što nije prošao pripreme. On je na početku nagovestio neki svoj potencijal, ali kako je vreme odmicalo i posle dve povrede po 10-15 dana pauze, on nema ni mesec dana treninga u Partizanu. Kolo sreće se okreće, ali nisam siguran koliko može da se uklopi. Ono što sam ja želeo, da bude prvi igrač Partizana, on to nije. Nisam siguran da će se to desiti sa njegovim karakterom i načinom igre - iskren je Iliev.

foto: Beta/Branislav Božić

Na kraju - Leandre Tavamba, najbolji strelac Partizana za koga postoji sve veće interesovanje iz inostranstva.

Upoznajte čuvara Juga, mačku u dresu Partizana! (VIDEO)

- Klauzula nema. On je potpisao na tri godine, daje mnogo klubu, velika mu je cena, pet je golova dao samo u Evropi. Dominacija, definitivno i možda je ključni igrač. Kao i svaki prelazni rok, nemoguće je u ovom trenutku reći. Da li imamo na tržištu adekvatnu zamenu, mnogo je pitanja u ovom trenutku - prokomentarisao je Iliev situaciju sa jednim od njegovih najvećih uspeha u koži sportskog direktora.

BONUS VIDEO: Marko Janković posle pobede na Jang Bojsom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.