Milojević pred BATE: NISAM VIDOVNJAK!
Foto: AP

važan meč

Milojević pred BATE: NISAM VIDOVNJAK!

- Stalno tražim od javnosti i igrača da ne gledaju stvari na takav način, već da se apsolutno pripreme. Ne treba da imaju opterećenje. Imaju dosta samopouzdanja i treba da izadju i uživaju u igri. Igraćemo sa izuzetno dobrim, pravim protivnikom

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da ga ne opterećuje to što njegovi fudbaleri pobedom protiv BATE Borisova mogu da se plasiraju u narednu fazu Lige Evrope i da će ići na pobedu kao i u svakoj utakmici.

SALE ĐORĐEVIĆ: Ne znam koliko je pametno da nam se u ponedeljak priključe neki igrači iz Evrolige! (FOTO) (VIDEO) - To su kalkulacije, ne razmišljamo u tom pravcu. Od početka sezone igramo da pobedimo u svakoj utakmici, tako će biti i u četvrtak. Ima još dve utakmice i posle njih ćemo podvući crtu i videti šta smo uradili. Uradićemo sve što je do nas kao što smo i do sad - rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Belorusiji. Zvezda će u četvrtak od 19 časova gostovati ekipi BATE Borisov u petom kolu Grupe H Lige Evropa. Milojević je u šaljivom tonu upitan da li će u četvrtak oko 21 sat za njegovu ekipu "početi proleće", iako kalendarski još nije došla ni zima, što ga je nasmejalo. - Stalno tražim od javnosti i igrača da ne gledaju stvari na takav način, već da se apsolutno pripreme. Ne treba da imaju opterećenje. Imaju dosta samopouzdanja i treba da izadju i uživaju u igri. Igraćemo sa izuzetno dobrim, pravim protivnikom - rekao je trener Zvezde.

foto: Filip Plavčić

Po njegovim rečima, BATE je iskusna ekipa kojoj mnogo znači da nastvi takmičenje u Ligi Evropa. - Mi smo se pojavili posle mnogo godina i izuzetno sam ponosan jer smo u jakoj grupi. Arsenal je bio favorit pre početka, što se i pokazalo, a ostale tri ekipe se bore za drugo mesto. Učinićemo sve, kao i do sada, da igramo najbolje što možemo i videćemo na kraju šta smo uradili - kazao je Milojević. On je naveo da utakmica koju je BATE ubedljivo sa 5:2 izgubio od Kelna "ne odražava pravu sliku", već da je to "splet okolnosti koji se dogadja u fudbalu". Takodje, prednost u predstojećoj utakmici dao je ekipi BATE-a jer će beloruski klub biti domaćin. Posebno je istakao Mirka Ivanića, ali je naveo da protivnik ima "mnogo dobrih igrača", a kao "veliko oružje" naveo je "iskustvo i i kolektivni duh". - Nisam vidovnjak da bih znao šta će da odluči utakmicu. Pripremamo se za svaku i pravimo plan onoga šta hoćemo da uradimo. Protivnik radi isto to. Sitnice odlučuju u fudbalu i od svoje ekipe tražim punu koncentraciju svih 90 minuta. Može da odluči jedan aut, greška, detalj - rekao je Milojević. Beogradski klub će biti oslabljen neigranjem povredjenog Nemanje Radonjića. - Imam izuzetno dobre fudbalere na svim pozicijama. Izuzetno sam tužan kada se neki moj igrač povredi jer mi je bitno njihovo zdravlje. Koga nema, bez njega se mora i može. Fudbal je nepredvidiv i nema promene planova. Želim Nemanji da se što pre vrati i bude sa nama - rekao je trener crveno-belih. Konferenciji za novinare u Minsku prisustvovao je i napadač Aleksandar Pešić, koji je do sada u Ligi Evropa bio zamena, a Milojević je izbegao pitanje da li će u napadu biti promena uz reči: "možda hoće, a možda i neće". Aleksandar Pešić rekao je da ne želi da potceni BATE, ali da će njegova ekipa ići na pobedu u Borisovu. - Biće nam s jedne strane lakše, ali s druge i teže nego u prvoj utakmici jer će ovo biti možda i najvažnija utakmica posle Krasnodara. Daćemo maksimum, radićemo šta trener zahteva od nas i mislim da ćemo napraviti dobar rezultat. BATE je dobra ekipa, ali verujem u svoje saigrače i rezultat - rekao je Pešić. Napadač crveno-belih je rekao i da mu je nije bitno da li će biti strelac protiv BATE Borisova. - Važno nam je samo da igramo kao i do sad, a da li će gol dati Boaći, ja ili neko drugi, to je nebitno. Najvažnije je da napravimo dobar rezultat - kazao je Pešić. Zvezdini fudbaleri neće trenirati u Borisovu, već u kampu Fudbalskog saveza Belorusije, u Minsku gde su i smešteni.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.