SUZE KOJE BOLE SVAKOG KO VOLI FUDBAL: Điđi jecao pred kamerama, a pre početka meča je pokazao kakva je to ljudina! (VIDEO)
Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Legenda kakva se jednom rađa

SUZE KOJE BOLE SVAKOG KO VOLI FUDBAL: Điđi jecao pred kamerama, a pre početka meča je pokazao kakva je to ljudina! (VIDEO)

Ne znamo da li ćemo ikada ponovo videti jednog ovakvog sportistu i čoveka

Objavljeno: 08:57h

Italija je u suzama jer su njihovi fudbaleri ostali bez plasmana na Mundijal, a ostatak fudbalske planete je u suzama zbog Đanluiđija Bufona, jer ga neće gledati na njegovom poslednjem takmičenju s nacionalnim timom u karijeri.

Bufon vise nikad neće igrati na Mundijalu: Desilo se čudo, Švedska eliminisala Italiju! (VIDEO)

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svih vremena, odigrao je svoj poslednji meč za "azure" u revanš meču baraža za odlazak na SP protiv Švedske na "San Siru" u Milanu.

foto: AP

Reprezentacija "tri krune" je izdržala da ne primi gol i sačuvala minimalnu prednost ostvarenu u prvom susretu i tako priredila veče suza širom Apeninskog poluostrva.

A istinske ljubitelj fudbala širom najviše bole one koje je pred TV kamerama lio legendarni Điđi Bufon, dok je davao izjavu po završetku meča.

- Ne plačem zbog mene, nego zbog italijanskog fudbala. Pali smo na ispitu koji je značajan i za život nacije. Nisam razočaran što vreme prolazi, nego što smo ovako okončali - rekao je on, kroz jecaje maltene i dodao:

- Imamo ponos, imamo snagu, a i tvrdoglavi smo. Znamo kako da se podignemo. Krivicu ćemo deliti između nas na ravne časti. Ne sme i neće biti žrtvenog jagnjeta. Zajedno smo pobeđivali, zajedno gubimo. A ustaćemo kao što smo uvek ustajali. Napuštam reprezentaciju, a ona zna kako dalje bez mene. Grlim vas sve! Hvala, posebno onima koji su sa mnom bili deo ovog čarobnog putovanja.

Inače, koliko je to veliki sportista i čovek videlo se i na početku meča, kada je čitav stadion zviždao himni Švedske, dok je on podigrao ruke i aplaudirao gostujućoj himni i igračima.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle poraza Partizana u derbiju od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.