Od tragičara do spasioca: Tavamba Krauč se iskupio za greške, izmene donele pobedu Partizanu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Miroslav Todorović

Superliga, 16. kolo

Od tragičara do spasioca: Tavamba Krauč se iskupio za greške, izmene donele pobedu Partizanu! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno:

Partizan je posle velike borbe slavio nad Mačvom u Šapcu u okviru 16. kola Superlige rezultatom 3:1 (0:1). Bila je to 12. pobeda crno-belih ove sezone u Superligi.

Iako je domaći tim bio bolji rival u prvom poluvremenu, u drugom nije uspeo da zadrži prednost i slavi, ponajviše zahvaljujući Leandreu Tavambi, ali i Saši Iliću i Đorđu Jovanoviću.

Vodeći pogodak za Mačvu postigao je Mladen Lazarević u prvom poluvremenu iz sjajno izvedenog slobodnog udarca, kod koga je u živom zidu korpulentni Kamerunac loše skočio i ostavio Stojkovića na cedilu.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Međutim, u drugom delu igre se iskupio i za to i za promašenu stopostotnu šansu na samom kraju prvih 45 minuta. Doneo je Izjednačenje crno-belima u 54. minutu u stilu Pitera Krauča. Samo se poklonio na centaršut Miroslava Vulićevića.

foto: partizan.rs

A, onda, u 85. minutu penal za Partizan, i pogodak Saše Ilića koji je doneo pobedu crno-belima, a samo ju je potvrdio Đorđe Jovanović u 89. minutu. Inače, i Jovanović i Ilić su ušli sa klupe, kapiten na poluvremenu, mlađani Đorđe nešto kasnije.

U narednom kolu, posle reprezentativne pauze, crno-beli opet gostuju, ovog puta Javoru, dok će Mačva biti gost u Zemunu.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

90+2 minut - Utakmica je produžena četiri minuta, ali sve je ovde gotovo.

89. minut - 3:1 za crno-bele! Pala je koncentracija Mačvinim igračima posle onog penala. Crno-beli dolaze do pobede, a strelac trećeg gola je Đorđe Jovanović. Nešto pre toga, Vladimir Stojković je dobio žuti karton zbog nasrtaja na Nenada Gavrića. Ko zna kakve reči su mu prethodile (poznato je da su obojica branili boje Crvene zvezde).

86. minut - SAŠA ILIĆ ZA 2:1 sa bele tačke!!! Zaslužio je ovaj pogodak.

84. minut - Penal za Partizan, igrači Mačve napadaju sudiju zbog te odluke. Prvo je dva puta sjajno odbranio golman Filipović. Ristivojević je skrivio jedanaesterac. Čist penal.

82. minut - Lazarević je šutirao pravo u živi zid.

81. minut - Filip Arsenijević je bio u dobrom prodoru, ali ga je Mitrović faulirao i zaradio žuti karton nadomak kaznenog prostora. Ponovo je kod lopte strelac prvog gola Mladen Lazarević. Može li dva od dva sa 20 metara?

79. minut - Crno-beli imaju inicijativu, ali videćemo hoće li uspeti sa ovim napadima po boku.

71. minut - Upravo tako. Janković OUT, Pantić IN. Sve izmene je izvršio Miroslav Đukić, jer je prethodno i Đorđe Jovanović ušao u igru.

69. minut - Bilo je i bakljade Grobara. Ali, fudbal je malo utihnuo u poslednjim minutima. Matić je probao, ali nije uspeo da uradi nešto više. U igru za Partizan ulazi Danilo Pantić, a sa terena će verovatno Janković.

54. minut - GOOOOL! - Strelac je Tavamba! Vulićević je probio po desnom boku, zatim centrirao u srce peterca gde se Tavamba samo poklonio preko Gemovića u sproveo loptu u mrežu. Oprao je grehe iz prvog poluvremena.

47. minut - Odlična prilika za Mačvu. Opet je Vladimir Stojković morao da vadi vruć krompir iz vatre.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Umesto Marka Jevtovića, na terenu je kapiten Saša Ilić. Imaće 45 minuta fore da napravi razliku! Opet rana izmena Miroslava Đukića, izgleda da je prihvatio kritiku javnosti.

POLUVREME!!! Odlična igra Mačve, veoma slaba Partizana. Posebno Tavambe, koji igra verovatno i najgori meč u sezoni.

LUDILO U ŠAPCU! Grobari opet zvali igrače Partizana da priđu kopu! A onda... (FOTO) (VIDEO)

40. minut - Posle kiksa u živom zidu, kiks Tavambe i u napadu. Imao je situaciju jedan na jedan sa Filipovićem, ali je odlučio da ga obilazi, što mu nije pošlo za rukom. Otišao je previše u stranu i jalovo šutirao. Dobio je samo korner, posle koga je opet bio u šansi, ali opet ništa. Mačva i dalje vodi. Sasvim zasluženo, mora da se kaže. Da li je pametna odluka da igraju isti igrači kao protiv Skenderbega? Ipak je umor veliki faktor kada se igra po sistemu "četvrtak-nedelja"...

37. minut - KAKVA GOLČINA MAČVE IZ SLOBODNOG UDARCA! Bivši igrač Partizana Mladen Lazarević je prebacio živi zid i matirao nemoćnog Stojkovića. Tavamba nije skočio u živom zidu.

35. minut - Žuta karta za Evertona. Oborio je Matića u izglednoj situaciji za postizanje pogotka na nekih 20 metara od gola. Nije bio poslednji igrač odbrane, pa je zato Brazilac samo požuteo. Biće dobra šansa za Šapčane iz slobodnjaka.

24. minut - Veoma miran meč u ovim momentima. Šut Gemovića sa disatnce. Nijedan tim nije pokazao da je bolji protivnik, za sada je nerešen rezultat i najpravedniji.

14. minut - Zoran Tošić je šutirao iz slobodnog udarca, ali nije uspeo i treći meč zaredom da na sličan način savlada protivničkog golmana.

9. minut - Neverovatno! Još jedan promašaj. I to praznog gola sa pola metra. Šutirao je Radoš Protić. Nemoguće šta nije uspeo da pretvori u pogodak.

8. minut - Prva ogromna šansa na utakmici. Vladimir Stojković još jednom pokazuje da je majstor jedan na jedan situacija. Mačva je imala zicer.

1. minut - Počela je utakmica i odmah na početku problemi za Miroslava Đukića. Zoran Tošić je ostao da leži na travi, ali se posle dosta previjanja od bolova pridigao i na nogama izašao sa terena. Ubrzo će se vratiti.

12.50 - Stadion u Šapcu ispunjen je do poslednjeg raspoloživog mesta... Praznik fudbala na zapadu Srbije.

12.10 - Evo i sastava obe ekipe:

MAČVA (4-2-3-1): Filipović – Pejović, Ristivojević, Lazarević, Protić – Ivić, Obrovac – Gemović, Adamović, Arsenijević – Matić. Klupa: Puletić, Jevtić, Jovanović, Milinković, Jeremić, Gavrić, Gigić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G.Miletić – Everton, Jevtović – Janković, Tavamba, Tošić – Ožegović. Klupa: Jovičić, Đuričković, Ilić, Ostojić, Antonov, Pantić, Jovanović.

12.00 - Podsetimo se i debakla Mačve u Humskoj u prvom meču po povratku u elitni rang srpskog fudbala.

BONUS VIDEO: Stojković i Ožegović poveli navijanje Grobara posle pobede nad Skenderbegom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.