TEKTONSKI POREMEĆAJ U SRPSKOM FUDBALU! To je polusvet: Muslin konačno propevao o pravim razlozima odlaska iz reprezentacije! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

OPLEO PO SVIMA

TEKTONSKI POREMEĆAJ U SRPSKOM FUDBALU! To je polusvet: Muslin konačno propevao o pravim razlozima odlaska iz reprezentacije! (FOTO)

Konačno su razotkrivene neke javne tajne koje se kroz čaršiju provlače već mesecima, pa i godinama

Objavljeno:

U opširnom intervjuu za Hotsport, bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin je konačno otkrio pravi razlog odlaska sa klupe naše reprezentacije.

– Navikao sam tokom svoje karijere, duge i uspešne u skladu sa svojim realnim ambicijama, da budem pod pritiskom, ali nikada nisam napuštao svoj kolosek. Radio sam transparentno, borio se sa „bočnim vetrovima“ koji su jenajvali kako smo se približavali plasmanu u Rusiju - kaže Muslin.

Čim je stigao do zacrtanog cilja, podignuta je „rampa“:

foto: EPA/Lisi Niesner

Ja sam odgovarao za rezultat, i postigao sam realno uspeh koji se čekao osam godina, pa odlazim, posle svega, kao pobednik. Neki to žele da omalovaže, ali podrška navijača je dokaz moje uspešne misije.

Isplivao je razlog odlaska na površinu…

Nisam hteo da dozvolim da mi neko „naređuje“ ko bi trebalo da igra, koga da pozovem, ko to zaslužuje… Nije tim jedanaest najboljih, već jedanaest onih koji mogu da pruže najviše u mojoj koncepciji. Niko nije imao garantovano mesto, išli smo korak po korak.

Mnogi Muslinu zameraju izostanak Sergeja Milinković – Savića:

foto: Reuters

Nije on sporan, ali postoje principi. U maju, kada smo bili zajedno, nije želeo da odrađuje ulogu koju sam mu namenio. Ovde nema biranja, ovo nije klub već kolektiv. Iskakao je iz klišea, pa Iguain, koji igra dobro za Juventus, nije u reprezentaicji. Primera je milion… Nema ko me nije zvao za njega, ali neka pravila moraju da se ispoštuju. Ako neko hoće na mala vrata, kod mene to ne može.

Mnogi su hteli da sastavljaju tim Srbije, a Muslin to nije dozvoljavao.

- Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim - rekao je Muslin za Novosti.

Osporavan je poziv za Aleksandra Prijovića:

foto: Dado Đilas

– Ne znam ko je trebalo umesto njega? Momak je dobar, to je pokazao, videlo se protiv Gruzije, gde je omogućio pobedu golom. Priče su suvišne, pogotovo proizvoljne.

Osetio je Muslin da je rastanak neminovan.

– Nemam šta da tražim, kad drugi žele da bude po njihovom. Ja idem svojim putem, a on se za sada pokazao kao pogodak. Igrači su dolazili sa osmehom, komunikacija je bila dobra… Kod nas sve može, ali kod mene ne. Idem dalje, možda drugi bolje znaju.

foto: Filip Plavčić

Ugovor je preciziran do tačnina:

Sve je poznato, kao i obaveze druge strane, a ne vidim razlog da ne dobijem šta mi pripada. Doneo sam FSS-u mirnu kasu, da mogu mirno da žive godinama.

Na kraju, posle tačke na jednoj sledi nova stranica.

Zvali su me već iz par klubova. Ali, želim prvo da uživam sa unucima u Švajcarskoj, bar do naredne nedelje, kad dolazim u Beograd. Nastavljam dalje, mislim na budućnost - poručio je za kraj Muslin.

(Espreso.co.rs/Hotsport.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.