TO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SE BAVIMO FUDBALOM! Šta kaže Dragan Džajić posle potvrde da je Zvezda zvanično prvak sveta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

legenda crveno-belih

TO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SE BAVIMO FUDBALOM! Šta kaže Dragan Džajić posle potvrde da je Zvezda zvanično prvak sveta! (FOTO) (VIDEO)

Mi smo prvaci sveta i to je razlog zbog koga se bavite ovom igrom...

Objavljeno:

Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić progovorio je o odluci FIFA da se svim osvajačima Interkontinentalnog kupa dodeli zvanje klupskog prvaka sveta.

ZA NJEGA DELIJE VRLO DOBRO ZNAJU: Ako ode Kanga, Zvezda je spremila VANSERIJSKU ZAMENU! (VIDEO)

GOTOVO! Srbija ostala bez selektora, a zna se i ko preuzima palicu! (FOTO)

Poslednjeg radnog dana minule nedelje FIFA je otklonila nedoumice vezane za ranije uspehe klubova u Interkontinentalnom kupu pa je tako potvrđeno da se svi osvajači od 1960. go 2004. godine smatraju klupskim prvacima sveta!

Ovakva odluka bila je važna i za jedini klub sa prostora istočne Evrope koji je uspeo da osvoji Interkontinentalni kup, a radi se o našoj Crvenoj zvezdi.

- Naravno da je Crvena zvezda i do sada bila prvak sveta, ali činjenica da smo sada dobili zvaničnu potvrdu i da je to ušlo u sve anale i istorijske knjige dodatno pojačava naš uspeh. Uz trofej osvojen u Bariju, titula prvaka sveta je jedan od najvećih trofeja u istoriji našeg kluba - rekao je tim povodom Dragan Džajić.

foto: Dragan Kadić

Legenda Crvene zvezde i čovek koji je svojim radom trasirao put beogradskog kluba ka najvećim uspesima u istoriji dodao je da su crveno-beli te 1991. godine dokazali da su najbolji na svetu. - Mi smo prvaci sveta i to je razlog zbog koga se bavite ovom igrom, zbog koga vas pamte i zbog čega sve ovo radite, za tako velike uspehe. Uvek sam govorio činjenicu koju treba isticati, Crvena zvezda jeste bila najbolja na svetu i to smo i dokazali kada god je trebalo. Zato smatram da naš uspeh ostvaren u Tokiju treba da se pamti i da se obeležava - zaključio je Džajić. Nakon osvojene titule prvaka Evrope u Bariju ekipa Crvene zvezde osvojila je i Interkontinentalni kup u Tokiju pobedom nad čileanskim Kolo Kolom (3:0) 8. decembra 1991. godine.

BONUS VIDEO: Milko Bjelica posle pobede nad Makabijem

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.