Dok im bivši trener plače zbog 'loših lopti', oni su pronašli idealno dugoročno rešenje za budućnost! (FOTO)
Foto: Reuters

Bajern zna šta radi

Dok im bivši trener plače zbog 'loših lopti', oni su pronašli idealno dugoročno rešenje za budućnost! (FOTO)

Pepu Gvardioli lopte su smetale u Liga kupu Engleske, a Bajern Minhen je

Objavljeno:

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola posle pobede nad Vulverhemptonom i plasmana njegove ekipe u četvrtfinale Liga kupa nije bio zadovoljan zvaničnom loptom na tom takmičenju.

Mančester siti je ove sezone na 13 utakmica postigao 42 gola, ali je prethodne večeri napokon zaustavljen u Liga kupu, pošto je do trijumfa došao tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč je prethodno završen bez golova.

- Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom, a to kažem jer smo pobedili. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali sa čim igraju. Nema težinu, ništa. Razumem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nisu u pitanju samo utakmica, dve, nego godina ili dve. Svi igrači se žale - rekao je Gvardiola.

foto: Reuters

Utakmice Liga kupa igraju se loptama proizvođača "Mitre", a one se koriste i u tri engleske niže lige, za razliku od Premijer lige gde se koristi "Najki" lopta. Organizatori takmičenja EFL saopštili su da je lopta testirana od Fife i da je ispunila propisane standarde.

- Očito, karakteristike su subjektivna stvar. Zabava koja je obezbeđena tokom sinoćnih utakmcia očito ukazuje da lotpa ne utiče negativno na takmičene - navodi se u saopštenju i dodaje da će EFL sarađivati sa Gvardiolom i Mančester sitijem kako bi u potpunosti razumeli zabrinutosti.

Gvardiola je dodao da je njegov tim imao "dan ili dva" treninga sa "Mitre" loptom.

Na sinoćnih šest utakmica u Liga kupu postignuto je 18 golova, a jedino na utakmici Mančester sitija i Vulverhemptona nije bilo golova.

A, dok se neko žali, neko radi na budućnosti kluba.

foto: Reuters

Bivši trener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel od leta naredne godine preuzeće klupu bivšeg Gvardiolinog kluba Bajerna, tvrdi uvek dobro obavešteni Bild.

Nemački list, inače veoma dobro obavešten oko dešavanja u bavarskom gigantu, navodi da će Jup Hajnkes definitivno biti samo do kraja sezone kao privremeno rešenje posle otkaza Karlu Anćelotiju.

foto: AP

Tuhel se dokazao u Borusiji i pre toga u Majncu i spreman je da odgovori visokim zahtevima u Bajernu, a interesantno je da takav splet događaja već zna Hajnkes.

Hajnkes se po treći put vratio u Bajern jer najbolje zna igrače i situaciju u klubu, a od leta će poverenje dobiti 44-godišnji stručnjak jer se smatra da je bolje rešenje od mladog Julijana Nagelsmana iz Hofenhajma.

Takvu priču podgrejao je i predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rečima da posle odlaska Anćelotija niko nije bio protiv dolaska Tuhela, ali da trenutak nije bio idealan.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.