PARTIZAN PRESKOČIO RTANJ: Crno-beli u osmini finala Kupa, ali Grobari i dalje imaju razloga za brigu i nezadovoljstvo zbog igre! (VIDEO)
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Kup Srbije u fudbalu, 1/16 finala

PARTIZAN PRESKOČIO RTANJ: Crno-beli u osmini finala Kupa, ali Grobari i dalje imaju razloga za brigu i nezadovoljstvo zbog igre! (VIDEO)

Tekstualni prenos utakmice ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 16:05h

Partizan se vratio na pobednički put posle reprezentativne pauze koja je usledila zbog obaveza reprezentacije. Crno-beli su preskočili prvu prepreku u Kupu Srbije, pobedom nad Rtnjom u Boljevcu 3:0.

Branilac trofeja je prošao u osminu finala takmičenja, ali čini se da navijači igrom, a pre svega propustima u odbrani koji su i dalje prisutni, ne mogu da budu zadovoljni.

Bez obzira na to što je Đukić dao nekim rezervistima šansu od prvog minuta, a među njima je i iskusni štoper Milan Mitrović koji nije, kao ni njegovi saigrači u prethodnim mečevima, pokazao potrebnu dozu sigurnosti u defanzivnom delu odbrane.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Može se reći da su u par situacija imali sreće crno-beli što nisu primili pogodak koji bi im možda i zakomplikovao situaciju, upravo posle grešaka u svojoj defanzivi.

Ne zaboravimo i da su domaćini pogodili i prečku iz slobodnog udarca, a nakon toga je bila i sporna situacija kada je došlo do nesporazuma Mitrovića i golmana Jovičića i lopta došla do napadača Rtnja koji je potom pao u duelu sa njima dvojicom, ali arbitar nije pokazao na belu tačku.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Bilo je u tom trenutku tek 1:0 za crno-bele, a gol je bio postigao Tavamba u prvom poluvremenu.

Takođe, mučili su se malo i na početku utakmice igrači Partizana sa kreiranjem šansi i situacija za gol, ali su opet imali nekoliko sasvim solidnih pokušaja.

U drugom poluvremenu je to delovalo mnogo bolje, a mirnu završnicu su im doneli Jevtović sa penala i Ožegović.

Mada je evidentno da će Miroslav Đukić, osim na odbrani morati i da poradi na realizaciji sa igračima, jer su dosta šansi koje ne bi smeli da promašuju, promašili i Solomon, i Đuričković i Suma.

RTANJ - PARTIZAN 0:3

(Tavamba 35, Jevtović 70, Ožegović 86)

Rtanj: Milošević, Đoković, Nikolić, Cokić, Trifunov, Golubović, Cvetković, Anđelković, Milunović, Čaurević, Ramadani.

Partizan: Jovičić, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Jevtović, Everton Luiz, Đuričković, Suma, Solomon, Tavamba.

Tekstualni prenos utakmice ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

TOK MEČA

90. minut - Kraj utakmice! Pre poslednje sudijskog zvižduka Ožegović je imao još jednu šansu za pogodak, ali je nije iskoristio.

86. minut - GOOOL! Ožegović stavlja tačku na ovaj meč. Iskoristio je svoje brzinske sposobnosti, iz prve dao sebi for i pretrčao protivnika, te izbio sam ispred Miloševića i lako ga matirao.

83. minut - Đuričković propušta novu odličnu šansu. Ožegović mu je dodao, Suma je odvukao igrača preskakanjem lopte, ali ovaj šutira pored gola.

70. minut - GOOOL! Marko Jevtović je precizan iz jedanaesterca i donosi prednost 2:0 za crno-bele.

69. minut - Penal za Partizan! Arbitar pokazuje na belu tačku, pošto je lopta pogodila Đokovića u ruku. Ovo je izazvalo negodovanje domaćih navijača koji su tražili na drugoj strani pre nekoliko minuta najstrožu kaznu za svoj tim.

62. minut - Zamalo da bude izjednačenje. Najbolja šansa za domaćina, šutirao je Đoković iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je loptu zaustavila prečka!

54. minut - Opet Solomon u šansi, šutirao je, loptaje zakačiča Trifunova i promenila pravac, ali čuvar mreže domaćih spašava svoj tim krajnjim naporom snage.

51. minut - Solomon je imao odličnu šansu. Golman Rtnja je pogrešno procenio prilikom izletanja na šut, zakucao se u Tavambu i namestio loptu na nogu Solomona, ali ovaj je loše zahvata i šalje preko gola.

45. minut - Nepotrebna nervoza Đuričkovića pred sam odlazak na odmor zbog koje je dobio žuti karton, a možemo još i reći da je dobro prošao s obzirom na silne prigovore koje je rekao sudiji nezadovoljan što nije dosudio jedanaesterac nad njim kada je pao u šesnaestercu Rtnja.

35. minut - GOOOL! Tavamba postiže prvi pogodak na meču. Centar Miletića sa leve strane, izmakao se Kamerunac par koraka unazad, ostao sam i lagano glavom poslao loptu u mrežu!

22. minut - Nije bilo previše uzbuđenja do sada, crno-beli uglavnom imaju loptu u posedu i kontrolu igre. I dalje bez stopostotnih šansi.

4. minut - Prva ozbiljnija šansa za crno-bele, pokušao je Đuričković, ali je šutirao slabijom desnom nogom i zato je šut bio neprecizan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.