Tom Kruz nije iz Holandije! Švajcarsku loših 90 minuta oteralo u baraž, Bosanci zapalili Estoniju! (VIDEO)
Foto: AP Photo/Peter Dejong

kvalifikacije za svetsko prvenstvo u rusiji!

Tom Kruz nije iz Holandije! Švajcarsku loših 90 minuta oteralo u baraž, Bosanci zapalili Estoniju! (VIDEO)

Nisu uspeli Holanđani da ostvare 'nemoguću misiju'

Objavljeno:

Odigrane su utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji u grupama A, B i H.

Najveći gubitnik dana svakako je selekcija Švajcarske. Tim koji je zabeležio sve pobede u dosadašnjem toku kvalifikacija moraće da se zadovolji baražom jer je u odlučujućoj utakmici za plasman na Mundijal poražen od Portugala sa 2:0. Prvi gol na utakmici delo je Švajcarca Đurua koji je loptu sproveo u sopstvenu mrežu dok je konačan rezultat postavio Andre Silva.

U ovoj grupi odigrane su još dve utakmice, ali bez rezultatskog značaja. U prvoj je Letonija sa 4:0 slavila protiv Andore, a po jedan gol su postigli Ikauniekis, Tarsovs, dok je Šabala dva puta bio strelac. Poslednju utakmicu odigrali su Mađarska i Farska Ostrva, a Mađari su slavili golom Bodea u 81. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Francuzi su očekivano uspeli da savladaju Belorusiju i da izbore direktan plasman u Rusiju. Rezultat je bio 2:1, a golove su postigli Grizman i Žiru za domaćina, a Saroka za Beloruse.

Holanđani su morali da savladaju Švedsku sa 7 golova razlike ne bi li izborili baraž za Svetsko prvenstvo. Lepo su krenuli, Roben je u 16. i 40. minutu pogodio za 2:0 ali tu su stali Holanđani, pa je Švedska obezbedila baraž. Holandija ne ide na Mundijal prvi put posle 2002. godine...

U poslednjoj utakmici ove grupe Luksemburg i Bugarska su odigrali 1:1, a strelci su bili Til i Čočev.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grčka je odradila posao protiv Gibraltara i pobedom od 4:0 uspela je da obezbedi baraž, pa tako Bosancima ni pobeda u Estoniji nije značila ništa. Navijači Bosne i Hercegovine nezadovoljni ovakvim ishodom napravili su bakljadu koja je zamalo zapalila stadion.

Za Grke su pogađali dva puta Mitroglu, a po jednom Torosidis i Đaniotas. U susretu između Estonije i Bosne i Hercegovine bilo je 1:2, a golove su postigli Antonov za Estoniju, dok je Hajrović bio dva puta precizan za Bosnu. Belgija je opravdala ulogu favorita protiv Kipra i pogotcima Edena Azara dva puta, Torgana Azara i Romela Lukakua po jednom slavili su sa 4:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Na kraju, Slovačka je kao najslabija trećeplasirana ekipa izgubila šanse da se kroz baraž domogne Mundijala.

foto: Printscreen/Flashscore.com

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.