Muslin otkrio planove Orlova: Pozvaću i nove igrače! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ČESTITKE SELEKTORU

Muslin otkrio planove Orlova: Pozvaću i nove igrače! (FOTO) (VIDEO)

Možemo samo da zamislimo koliko je selektor bio srećan posle ove velike pobede

Objavljeno: 00:43h

Srbija je na Svetskom prvenstvu, a odmah po završetku utakmice, za nacionalnu televiziju svoje viđenje meča dao je i Slavoljub Muslin.

- Hvala na čestitkama. Zaslužili smo poslednji korak. Čestitam igračima, hvala navijačima. - Posle toliko vremena smo na SP. Od prvog dana smo verovali ispoštovali dogovor, ja se zahvaljujem i čestitam svim igračima i navijačima - dodao je selektor.

foto: EPA/Lisi Niesner

Posle utakmice, rekao je i nešto više:

- Hajde da budemo iskreni, koliko je ljudi, uključujući i sve vas u ovoj prostoriji, pre početka kvalifikacija verovalo u plasman na Mundijal? Ja jesam. Verovao sam u ove igrače i čestitam im, jer oni su ti koji su igrali, oni su ti koji su zaslužili. Pričalo se da sam ja zaveo ne znam kakvu disciplinu, ali to nije istina. Prvog dana smo se dogovorili kako i šta. I ni u jednom trenutku, na i van terena, nisu mi dali razloga da ih kažnjavam ili bilo šta slično tome. Sve su uradili kako smo se dogovorili. Ovo je njihova pobeda, za ovo su živeli i zato sam i posle meča samo na kratko ušao da im čestitam, a posle sam ih ostavio da budu sami i zajedno slave - počeo je Muslin.

foto: Reuter

Pohvalio je i večerašnjeg protivnika:

- Gruzija je šest bodova izgubila samo od nas. A nama su ove poslednje dve utakmice bile najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili. Protivnik je bolje igrao od nas, mada smo se trgli u poluvremenu... Ti zvižduci sa tribina možda su bili i zasluženi. Svesni smo i mi da smo loše igrali - smatra Muslin.

foto: Reuters

Selektor Srbije kaže da nema nameru da menja sistem igre zbog dve malo lošije utakmice koje su Orlovi odigrali:

- Mi ne igramo sa jednim špicem, već u formaciji 3-4-3 i ne, uopšte ne razmišljam o tome da promenim sistem... Jesmo izgubili malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal. Naravno, moraćemo u Rusiji mnogo bolje, ali ako budemo igrali kao na početku kvalifikacija možemo nešto da očekujemo. Samo ne smemo da obećavamo, jer tamo su najveće selekcije. Vidite da i Italija igra baraž da se Argentina muči. Ne tražim unapred alibi, ali da se ne zalećemo. Uostalom, mi smo u ovih 10 utakmica, mi smo dali 20 golova, u proseku dva po meču. To je dobar prosek. Znam da ove dve utakmice nismo igrali dobro, ali nemojte sad da pričamo samo o njima, jer su nam najsvežije u pamćenju - smatra Slavoljub Muslin.

foto: EPA/Andrej Cukić

Najavio je selektor Orlova da će zvati nove igrače za predstojeće prijateljske susrete:

- Već 8. i 14. novembra igraćemo prijateljske utakmice. Zvaćemo neke igrače koji nisu toliko igrali, da vidimo koliko mogu. Bio bi i večeras možda neko iz mlade reprezentacije, ali su igrali takmičarske utakmice. Za vreme Mundijala neće -rekao je Muslin.

foto: Saša Pavlić Koky

Pohvalio je i ambijent na tribinama Marakane:

- Maltene su mi pošle suze kad je krenula himna, a navijači zapevali sa igračima - emotivan je bio Muslin.

BONUS VIDEO: "Pukni zoro" pred utakmicu Srbija-Gruzija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.