PALI SE CRVENA LAMPICA! Evo kako Srbija može da ostane čak i bez baraža za Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

SVE JE MOGUĆE

PALI SE CRVENA LAMPICA! Evo kako Srbija može da ostane čak i bez baraža za Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)

Postoji šansa da naša selekcija ostane i bez eventualnog baraža, tačnije minimalna...

Objavljeno: 16:36h

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beču od reprezentacije Austrije rezultatom 3:2 i tako propustila prvu "meč loptu" za plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Ugasite ih, sravnite im stadion sa zemljom! Jedan srpski reprezentativac je dao više golova od cele ekipe Orlova! (VIDEO)

U ponedeljak, 9. oktobra, Gruzija stiže na stadion "Rajko Mitić" i posle tog meča znaće se naša sudbina u vezi sa odlaskom na Mundijal.

foto: Reuters

Pobeda našu reprezentaciju sigurno vodi u Rusiju, bod ako Irska savlada Vels, pa čak i poraz može da donese plasman na Svetsko prvenstvo ako ove dve reprezentacije odigraju nerešeno u svom međusobnom susretu u ponedeljak 9. oktobra.

foto: Printscreen/UEFA.com

Međutim, u slučaju našeg poraza u meču sa Gruzijom i pobede Velsa nad Republikom Irskom, ili Irske nad Velsom, reprezentacija Srbije više neće zavisiti od svoje grupe, već od mečeva iz grupa A i H.

foto: Reuters

Naime, pobednik iz svake od devet kvalifikacionih grupa ide direktno u Rusiju, a osam od devet drugoplasiranih reprezentacija će u baraž.

Postoji šansa da naša selekcija ostane i bez eventualnog baraža, tačnije minimalna ali opekli smo se mnogo puta u odlučujućim mečevima, pa smo odlučili da podsetimo navijače i na ovaj scenario.

foto: Printscreen rezultati.com

Svakoj od devet drugoplasiranih selekcija "brišu" se bodovi ostvareni protiv poslednje selekcije iz te kvalifikacione grupe u kojoj se takmiče, i tako se pravi poredak sa bodovima koji su dobijeni u osam mečeva umesto deset.

Eventualni poraz od Gruzije bi našu reprezentaciju spustio na 12 poena (ukupno ostvareni bodovi - šest bodova u oba meča sa Moldavijom = zbir bodova koji se dobija za mesto najboljih drugoplasiranih reprezentacija)

foto: Profimedia

Najlošija drugoplasirana reprezentacija u ovom trenutku je Bosna i Hercegovina koja ima 8 bodova (14-6=8), ali i meč manje od naše selekcije jer se u subotu kod kuće sastaje sa reprezentacijom Belgije, a u utorak će odigrati susret sa Estonijom u Talinu, i teoretski je moguće da sa 6 bodova u oba susreta prestigne našu reprezentaciju na poslednjem mestu koje vodi u baraž. U istom "sosu" je i Grčka, koju bi dve pobede takođe podigle iznad Srbije u slučaju gore navedenog scenarija u našoj grupi.

foto: Reuters

Zanimljivo će biti i u Grupi A, gde svoju bitku za baraž vode Švedska i posrnula reprezentacija Holandije.

Švedska ima 10 legitimnih bodova bez šest ostvarenih protiv reprezentacije Belorusije, dok Holandija ima devet kada se sve oduzme. Ona ekipa od ove dve koja skupi šest bodova, u tom slučaju bi prestigla Srbiju na osmom mestu među drugoplasiranima.

Međutim, sve ove kataklizmične kalkulacije i scenariji padaju u vodu ukoliko Srbija pobedi Gruziju u ponedeljak i kao prva u grupi se plasira u Rusiju.

Što je najgore, posle većine su osvajane titule: Pike i Ramos su mala deca, ovo su najveći razdori u sportskoj istoriji! (FOTO)

BONUS VIDEO: Grobari u Hali sportova pevaju Perović Ivanu

(A. Radosavljević i N. Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.