Dominantna Poljska čekirala kartu za Rusiju! Levandovski ušao u istoriju! Crnogorci i Slovaci na korak od eliminacije! (VIDEO)
Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili

kvalifikacije za sp!

Dominantna Poljska čekirala kartu za Rusiju! Levandovski ušao u istoriju! Crnogorci i Slovaci na korak od eliminacije! (VIDEO)

Het trik je postigao Robert Levandovski koji je sa 15 pogodaka oborio rekord po broju golova u jednom kvalifikacionom ciklusu

Objavljeno: 23:03h

Odigrane su prve utakmice današnjeg programa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

LOME PRSTE GOLMANIMA! Jedan se vratio u Srbiju, a ima još 7 igrača u Superligi sa razornim topom u nogama! (VIDEO)

Fudbaleri Poljske obezbedili su plasman na Mundijal ubedljivom pobedom u Jermeniji.

SVI - PRAVAC KLADIONICA! Izašle kvote na Orlove pred Mundijal, vreme je da se zgrne ozbiljna lova! (FOTO)

Već od samog starta utakmice izabranici trenera Adama Navalke stavili su do znanja ko će voditi glavnu reč na ovoj utakmici. Golovima Grosickog i dva puta Levandovskog poveli su sa 3:0, a prednost gostiju uspeo je da smanji Hambardžumijan u završnici prvog poluvremena.

Ipak, Poljaci su nastavili furiozno i u nastavku susreta, pa su postigli još tri gola za ukupan rezultat 6:1. Strelci su bili Blačikovski, Levandovski i Volski. Ovim golom Robert Levandovski je stigao do cifre od 15 pogodaka i time je oborio rekord kvalifikacionih takmičenja.

Češka je u utakmici bez rezultatskog značaja bila bolja od Azerbejdžana sa 2:1.

Strelci za Čehe su bili Kopik i Barak, dok je za Azerbejdžan pogodio Ismailov iz jedanesterca.

Englezi su golom Harija Kejna u četvrtom minutu nadoknade uspeli da savladaju Sloveniju, a Malta i Litvanija odigrali su 1:1, strelci su bili Agius za Maltu, a Slivka za Litvaniju.

Nemačka je pokazala dominaciju protiv Severne Irske i bila je bolja u gostima sa 3:1. Strelci za Nemce bili su Rudi, Vagner i Kimrih, a Magenis je postigao počasni pogodak za Severnu Irsku.

Istim rezultatom Rumunija je savladala Kazhstan, uz dva gola Budeskua i jedan Keserua, dok je jedini gol za goste postigao Turisbek.

Norvežani su sa čak 8:0 bili bolji od San Marina, a istakli su se Elonusi sa tri i King sa dva gola. Po jednom su pogađali Henriksen, Selnes i Lines.

U najuzbudljivijim utakmicama dana Danska je savladala Crnu Goru u gostima golom Eriksena i tako došla na korak od baraža, dok je Škotska u neizvesnoj završnici savladala Slovačku. Gol odluke delo je upravo jednog slovačkog igrača - Martina Škrtela koji je u 89. minutu pogodio sopstvenu mrežu. Slovaci su od 23. minuta igrali sa igračem manje jer je Milorad Mažić isključio Roberta Maka zbog simuliranja.

Evo i svih rezultata:

foto: Printscreen/Flashscore.com

BONUS VIDEO: Aleksandar Prijović za Espreso o meču sa Austrijom, ali i muzičkom ukusu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.