5 razloga zbog kojih Grobari moraju svim snagama da budu uz Partizan! (VIDEO)

augzburg mora pasti

5 razloga zbog kojih Grobari moraju svim snagama da budu uz Partizan! (VIDEO)

Četvrtak je dan kada se lomi Partizanova sezona, a podrška navijača ne sme da izostane
Objavljeno:

Svi navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju četvrtak, kada će njihovi ljubimci na svom stadionu dočekati Augzburg u utakmici sezone. U pitanju je meč koji crno-belima može mnogo toga da donese, ali i suprotno. Nakon neverovatno loših partija i dalje aktuelnog srpskog šampiona u domaćem prvenstvu, proleće u Evropi se maltene nameće kao imperativ, a videćemo da li će izabranici Ljubinka Drulovića uspeti da izvojevaju povoljan rezultat i nađu se u 1/16 finala Lige Evrope. Predstavljamo vam 5 razloga zbog čega bi Andrija Živković, Oumaru Abubakar, Saša Ilić i družina to "morali" da učine, a podrška Grobara ne sme da bude upitna. Augzburg izdao posebno uputstvo za svoje navijače koji dolaze u Beograd! (FOTO)

1. FINANSIJSKA INEKCIJA Dobre partije Partizana na evropskoj sceni značajno su napunile kasu kluba iz Humske. Naime, crno-beli su od tri pobede u grupnoj fazi Lige Evrope zaradili 1.080.000 evra, a na to treba dodati i cifru od 5.400.000 koliko su crno-beli dobili samim plasmanom u ovo evropsko takmičenje. Drulović zna tim za Augzburg, ali i ko će šutirati penal, ako ga bude bilo! Plasman u 1/16 finala Lige Evrope sa drugog mesta u grupi donosi još 750.000 evra, a ukoliko bi odigrali nerešeno sa Augzburgom dobili bi još 120.000 evra, odnosno 360.000 evra ukoliko osvoje sva tri boda. Sve u svemu, ukoliko se jedini srpski predstavnik u Evropi plasira dalje, ove godine će zaraditi minimum 7.230.000 evra.

2. PLASMAN MEĐU TOP 100 PO KLUPSKOM KOEFICIJENTU 109. mestu klupske rang liste UEFA, sa trenutnim koeficijentom od 16,925 bodova. U ovu sezonu je ušao sa koeficijentom od 14,775 bodova što je bilo dovoljno za 127. mesto.
Zbog ovoga strepe navijači Partizana pred Augzburg: Da nisu Nemci bilo bi mnogo lakše! (VIDEO) Ono što je još značajnije jeste da klub iz Humske može još dosta da napreduje. Naime, ispred njega se nalaze tri ekipe koje su poput crno-belih "aktivne" u Evropi (norveški Molde, belgijski Gent, zanimljivo upravo Augzburg), koje Partizan može da prestigne. Pored toga treba istaći da se ispred "Parnog valjka" nalazi i desetak ekipa koje nisu više aktivne u Evropi, pa nema sumnje da bi Partizan uskoro mogao među TOP 100.
3. ODLAZAK SAŠE ILIĆA U PENZIJU NAKON ISTORIJSKOG USPEHA
Možda je bilo i boljih prilika za oproštaj, ali se nekako karijera produžavala i eto mene u 38. godini na terenu. No, nije loše ni da posle proleća u Evropi odem u fudbalsku penziju, imaće navijači valjda po čemu da me pamte
4. OSTANAK ANDRIJE ŽIVKOVIĆA U HUMSKOJ Uprkos brojnim najavama čelnika Partizana da će talentovani vezista sigurno ostati član crno-belih do leta, veliko je pitanje da li će tako biti ukoliko Partizan ne izbori proleće na evropskoj sceni.
5. SPAS SEZONE Zbog toga će fudbaleri kluba iz Humske pokušati "da izvuku ovu sezonu" plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope i osvajanjem Kupa Srbije. Kako Partizan može da spasi sezonu? Od tri slamke spasa, mora da izvuče bar dve!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.