Samo dva igrača koja su igrala u istorijskom prvom meču Srbije su i danas tu! A za jednog strelca smo skroz zaboravili! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

prošlo je 11 godina!

Samo dva igrača koja su igrala u istorijskom prvom meču Srbije su i danas tu! A za jednog strelca smo skroz zaboravili! (FOTO) (VIDEO)

Srbiju je na toj utakmici sa klupe vodio Havijer Klemente

Objavljeno: 18:07h

Pre tačno 11 godina, 16. avgusta 2006. godine fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je prvu utakmicu od kad je postala samostalna država.

Na utakmici odigranoj u Uherškom Hradištu odigranoj pred 8000 gledalaca Srbija je savladala Češku rezultatom 3:1.

KAKO KILOMETRAŽA UTIČE NA ZVEZDU? Gostovanje u Krasnodaru ne uliva nadu, ali zato s pravom mogu da veruju u ulazak u Ligu Evrope! (VIDEO)

Naša reprezentacija nastupila je u sastavu: Stojković - Marković, Stepanov, Biševac, Luković - Duljaj, Stanković, Koroman, Ilić - Lazović, Pantelić , a sa klupe su šansu dobili Ljuboja, Kovačević, Trišović, Žigić i Ivanović.

Kapiten na ovoj utakmici bio je Dejan Stanković, selektor Havijer Klemente, a strelci za našu reprezentaciju bili su Lazović u 41. , Pantelić u 54. i Trišović u 72. minutu.

Česi su poveli na ovoj utakmici golom Štajnera u 3. minutu.

Gde su i šta rade učesnici ove utakmice?!

Havijer Klemente je posle Srbije vodio reprezentacije Kameruna i Libije, a od klubova je bio trener Mursije, Valjadolida i Sportinga iz Hihona.

Vladimir Stojković vratio se u srpski fudbal i postao je član beogradskog Partizana. On je i posle 11 godina prvi izbor na golu reprezentacije Srbije.

Marjan Marković i dalje aktivno igra fudbal i trenutno je član Mladog radnika u koji je prešao iz OFK Šapina.

- Svuda sam ostavio dobar utisak i stekao brojne prijatelje. Posle inostranstva, igrao sam za Slogu iz Petrovca na Mlavi, da bih se iz srpskoligaša Šapina vratio u moj Mladi radnik - izjavio je posle povratka u klub u kom je ponikao Marjan Marković.

Milan Stepanov koji je na ovoj utakmici dobio crveni karton polako ali sigurno završava svoju karijeru. On je upravo te 2006. godine iz Vojvodine prešao u Trabzon, a u karijeri je još nastupao i za Porto, Malagu, Bursu, Mersin, Omoniju i Sarajevo, a 2016. godine se vratio u Vojvodinu sa kojom je na kraju prošle godine raskinuo ugovor i trenutno je bez kluba.

foto: Print Screen Youtube

Milan Biševac i dalje igra na vrhunskom nivou i nalazi se u francuskom Mecu. Ipak Biševac više nije standardni član reprezentacije Srbije, već su njegovo mesto zauzeli neki mlađi igrači.

foto: Fonetap

Aleksandar Luković je u prošloj sezoni sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Crvenu zvezdu. Na kraju sezone odlučio je da kaže zbogom fudbalu i da mesto kraj leve aut linije prepusti nekim mlađim igračima.

Velika radilica i igrač koji je najpoznatiji iz perioda kada je igrao u Partizanu i Šahtjoru - Igor Duljaj završio je 2014. godine igračku karijeru u Sevastopolju. Sada radi kao jedan od pomoćnika Paula Fonseke u Šahtjoru sa kojim je u prošloj sezoni stigao do šampionske titule.

foto: Zorana Jevtić

Jedna od najvećih legendi srpskog fudbala Dejan Stanković trenutno je na poziciji savetnika za omladinski fudbal Aleksandra Čeferina inače prvog čoveka UEFA. Stanković je igračku karijeru završio 2013. godine u Interu.

Ognjen Koroman je igračku karijeru završio 2012. godine u ekipi Krila Sovjetov. On je kasnije zaplivao u trenerskim vodama a posao je dobio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, kluba za koji je igrao od 2007. do 2011. godine.

Gde bi bio Saša Ilić nego u Partizanu?! Čovek bez kog Partizan ne može i čovek koji ne može bez Partizana blizu je 40. rođendana, a i dalje sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi crno-bele. Prošle sezone je sa Partizanom osvojio duplu krunu.

Danko Lazović član je mađarskog Videotona i u četvrtak 17. avgusta gostovaće Partizanu u okviru prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Lazović i dalje daje golove, ali nije više član reprezentacije.

foto: news1/sasa Pavlic Koky

Marko Pantelić se iz profesionalnog fudbala povukao 2013. godine. Živa legenda srpskog fudbala koja je u svojoj karijeri promenila čak 12 klubova sada se bavi poslom fudbalskog menadžera, a ima i kafić u centru Beograda. Takođe, sa prijateljima redovno igra mali fudbal u jednom balonu u Beogradu i za pobedu se bori sa istim žarom kao svojovremeno u dresu reprezentacije Srbije.

Od igrača koji su na ovoj utakmici ušli sa klupe, Danijel Ljuboja se iz fudbala povukao 2014. godine, Nenad Kovačević dobio je posao na mestu trenera Podunavca iz Belegiša, Nikola Žigić je 2015. odigrao poslednju utakmicu za Birmingem, Aleksandar Trišović je posle sezone u Slogi iz Kraljeva ove godine odlučio da "okači kopačke o klin" , a Branislav Ivanović sa kapitenskom trakom na ruci i dalje predvodi Orlove, sada pod dirigentskom palicom Slavoljuba Muslina.

foto: Print Screen Youtube

Za 11 godina se mnogo toga promenilo, mnogi igrači su prošli kroz reprezentaciju, treneri se nisu dugo zadržavali, a Srbija je jedino veliko takmičenje odigrala 2010. kada je na čelu sa Radomirom Antićem igrala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Javnost u Srbiji ipak ne gubi nadu i veruje da će Orlovi možda baš u ovim kvalifikacijama pokazati sav svoj kvalitet i da će predvođeni Slavoljubom Muslinom poleteti ka Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

BONUS VIDEO: Miroslav Nikolić, intervju za Espreso

(Ž .S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.