MAŽIĆ JE BANDIT! Tražićemo da nam nikad više ne sudi! Ako nam opet bude delegiran, igraćemo s pionirima!
Foto: Saša Pavlić Koky

Teške optužbe

MAŽIĆ JE BANDIT! Tražićemo da nam nikad više ne sudi! Ako nam opet bude delegiran, igraćemo s pionirima!

Ogorčenost i bes na najboljeg srpskog arbitra posle deljenja pravde u derbiju kola

Objavljeno:

U Vojvodini vlada ogorčenje nakon poraza u derbiju kola Superlige od Partizana, a drvlje i kamenje bačeno je na najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.

Na "Karađorđu" su nezadovoljni kako je sudija iz Vrbasa delio pravdu na utakmici u nedelju, koju su izgubili golom Ostojića u 89. minutu.

Predsednik Nadzornog odbora, Dragoslav Vuković je čak najavio da će "lale" zahtevati da im Mažić više nikada ne sudi utakmice.

foto: Beta/Jelena Grlić

- Mažić je fudbalski bandit. Sudio je perfidno od prvog do poslednjeg minuta. Vojvodina ovo više neće trpeti, niti igrati utakmice za koje nam Mažić bude delegiran. Decidan sam u stavu, o kome ćemo obavestiti FSS, UEFA i FIFA - rekao je Vuković u stavu.

Takođe, Novosađani su izdali i saopštenje tim povodom:

- Fudbalski klub Vojvodina uložiće zvaničnu žalbu na suđenje arbitra Milorada Mažića na jučerašnjem meču protiv Partizana i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica FK Vojvodina u Super ligi i Kupu Srbije, te na taj način definitivno staviti tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima.

foto: Dado Đilas

- Povodom jučerašnjeg tendencioznog i pristrasnog suđenja arbitra Milorada Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitio od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima.

- Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je u nekoliko navrata omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola.

foto: Dado Đilas

- Fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost da ovo nije prvi put da Milorad Mažić sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana, jer je, u utakmici plej ofa prošle sezone, propustio da dosudi očigledan penal nad našim tadašnjim igračem Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević. I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- U cilju da zaštiti svoje interese, fudbalski klub Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće sudije Milorada Mažića sa svih svojih narednih utakmica u Super ligi i Kupu Srbije, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Super lige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA.

foto: Saša Pavlić Koky

- Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira arbitar Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla.

- Poput svih iskrenih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, i mi u fudbalskom klubu Vojvodina smo ponosno dočekali da ponovo jedan naš sudija postane deo svetske sudijske elite, kao što je to uspelo Miloradu Mažiću, pogotovo uzimajući u obzir da je Mažić svojevremeno bio član našeg kluba, kao igrač u mlađim kategorijama Vojvodine.

foto: EPA/Srđan Suki

- Upravo iz razloga što njegovi sudijski kvaliteti nisu sporni, ne možemo se oteti utisku da greške koje je načinio na štetu našeg kluba u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala.

- Te i bilo kakve slične pokušaje, fudbalski klub Vojvodina neće dozvoliti i boriće se svim legitimnim sredstvima da zaštiti svoje ime, istoriju i ugled, koji su, već više od 100 godina, veći i značajniji od bilo kog pojedinca, pa tako i od Milorada Mažića - piše u saopštenju Novosađana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.