Bila je na "izdisaju", a sada su je vratili u život! Deo Zvezdine istorije i dalje živi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

BUBAMARA

Bila je na "izdisaju", a sada su je vratili u život! Deo Zvezdine istorije i dalje živi! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedna od retkih lopti koja je uhvaćena na terenu i koju su fudbaleri nakon utakmice bacili u publiku i koja ima potpise svih fudbalera Crvene zvezde iz tog perioda

Objavljeno:

Lopta kojom je igrano čuveno finale Kupa evropskih šampiona 1991 godine između Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja završila je na "operacionom stolu".

"Bubamara" je nakon meča potpisana i lansirana na tribine stadiona Sveti Nikola u Bariju.

LJUDI, ŠTA SE DEŠAVA? OVO POSTAJE NORMALNO! Još jedan direktan prelazak u tabor večitog rivala! (FOTO) (VIDEO)

Konzervatorka CIK-a, Danijela Jovanović, koja radi na "reanimaciji" Zvezdine lopte, objašnjava u kakvom stanju je lopta došla u njene ruke.

foto: Profimedia

- Lopta se deformisala i ispustila vazduh pa smo morali prvo da je rašijemo i izvadimo joj unutrašnju gumu. Ispunjavamo pukotine na lopti koje su nastale tokom godinama. Vreme kada je ova lopta korišćena je početak upotrebe lopti od veštačkog materijala, odnosno plastike, jer do tog vremena, u upotrebi su bile lopte od kože - kaže Danijela Prema njenim rečima, u pitanju je lopta koja je doneta sa finala Kupa šampiona u Bariju 1991. godine i na kojoj se nalaze svi potpisi fudbalera Crvene zvezde.

- Ovo je jedna od retkih lopti koja je uhvaćena na terenu i koju su fudbaleri nakon utakmice bacili u publiku i koja ima potpise svih fudbalera Crvene zvezde iz tog perioda - predstavlja Danijela svog "pacijenta".

UEFA PRETI, VAZURA UPOZORAVA! Grobari vreme je da se smirite, evo šta može da se desi u slučaju novog incidenta! (FOTO) (VIDEO)

Obećava, uskoro će potpisi fudbalera Crvene zvezde, Pančeva, Prosinečkog, Jugovića i ostalih biti ponovo jasno vidljivi.

BONUS VIDEO: Slavlje na tribini posle gola Milana

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.