Milojević objasnio zašto ne voli da priča o pojedincima i kakve igrače voli da vidi na terenu!
Foto: EPA/Srđan Šuki

a propo rikardinja

Milojević objasnio zašto ne voli da priča o pojedincima i kakve igrače voli da vidi na terenu!

Trener crveno-belih tvrdi da su dueli sa Krasnodarom još daleko i da je sada najbitniji meč protiv Radnika

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da očekuje od svoje ekipe i da na utakmici protiv Radnika nastavi s dobrim rezultatima i dodao da je ekipi "teško pala" povreda Branka Jovičića.

- Očekuje nas jako ambiciozna ekipa, što se vidi po rezultatima i igračima koje su doveli. Idemo u fudbalski grad, koji je postao stabilan u Super ligi. Njihovog trenera Simu Krunića mnogo poštujem. Do 31. avgusta i kraja prelaznog roka ima još dosta i dalje se traži najbolji tim. Imaju respektabilni ekipu i jako su dobri, ali to ne umanjuje da mi moramo da nastavimo kao i do sada, što i očekujem od mog tima - rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Milojević je rekao da su svi u konkurenciji za sutrašnju utakmicu, osim Branka Jovičića koji je u prethodnom kolu doživeo povredu stopala i Milana Rodića koji se oporavlja od povrede.

- Svi su spremni sem Jovičića koji će dugo da odsustvuje. Oporavak Rodića ide dobro, ali neće biti sutra u protokolu. Jovičić nas je vezao, mi smo tražili takvog igrača, a sada moramo da nađemo drugo rešenje. Teško nam je to palo, ali moramo da nadoknadimo. Želimo da se što pre vrati, a vratiće se još jači - rekao je Milojević.

foto: News1/Nebojša Mandić

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa Rikardinjom koji po oceni javnosti nije opravdao očekivanja.

- Ne volim da pričam pojedinačno, ne znam šta očekujete da vam kažem?! Nisu svi igrači isti. Nekom treba više vremena da se adaptira. Tu su i porodične stvari, možda je i jezik brarijera. Preveliki je pritisak bačen na njega. Ja verujem u svakog igrača, pa tako i u Rikardinja. Bićemo strpljivi, on je bio u konkurenciji za Čukarički, ali je došlo do povrede na treningu. Želim da mu skinem pritisak. Mislim da je kvalitetan igrač, što pokazuje na treningu i veliki je profesionalac - rekao je Milojević.

foto: EPA/Martin Divisek

Trener Zvezde upitan je da li utakmica protiv Radnika dolazi u pravom trenutku kao priprema za meč protiv Krasnodara u plej-ofu Lige Evrope.

- Moja filozofija je takva da je svaka naredna utakmica bitna. Koliko god da je blizu Krasnodar, ne želim da razmišljamo o tome. Za nas je najbitniji Radnik - rekao je on.

Milojević je rekao da ga raduje što je njegova ekipa pokazala da može da igra u različitim sastavima i što su igrači koji su kasnije došli u tim u dobroj kondiciji.

foto: EPA/Srđan Šuki

On je dodao da ga raduje što crveno-beli nisu primili gol, ali da to nije zasluga samo golmana, već celog tima.

- Fudbal je kolektivan sport i ne možete nikoga da izdvojatae. Uvek se nađe neko ko će da se istakne. Ja to gledam na drugačiji način. Za sve, kako odbranu, tako i napad su uvek bitni svi igrači. To je kao jedan sistem povezanih sudova, ja hoću igrače koji pamet i ego moraju da unesu u kolektiv. Iz tog razloga izbegavam da pričam o pojedincima - kazao je Milojević.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.