NOVINARI PITALI ĐUKIĆA O LEONARDU: Došao mudrac na planinu i video tri kućice...
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

dotakao se i Sume

NOVINARI PITALI ĐUKIĆA O LEONARDU: Došao mudrac na planinu i video tri kućice...

Trener crno-belih je ispričao poučnu priču o Brazilčevom odlasku iz Humske

Objavljeno: 17:44h

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Voždovca u Superligi Srbije i dodao da crno-beli na terenu treba da dokažu da su favoriti.

- Sutra nas očekuje težak meč, protiv jedne ozbiljne ekipe. To je ekipa koja voli da ima loptu i zaista mislim da će biti jedna otvorena, lepa i neizvesna utakmica - rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli posle prva tri kola imaju maksimalan učenik, dok je Voždovac ima dva trijumfa i remi.

foto: Espreso

- Sigurno da će to biti neizvestan meč jer je reč o dve ofanzivne ekipe, ekipe koje pritiskaju protivnika i ne daju mu da igra. Biće to utakmica puna intenziteta, brzih tranzicija - rekao je Đukić.

Đukić je naveo da nikada ne beži od uloge favorita, ali da to ne znači ništa ako se ne pokaže na terenu.

- Rotacija će ponovo biti, pred nama su važni mečevi, tako da gde god možemo pokušavamo da odmorimo igrače. I ovog puta će biti promena, ali je najbitnije da se to ne oseti u igri - rekao je trener Partizana.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Partizan u narednom periodu čeka težak raspored, mečevi protiv Videotona u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a potom i derbi protiv Crvene zvezde.

Đukić je istakao da nema lakih utakmica, da su podjednako bile teške i utakmice protiv Mačve i Spartaka, i dodao da želi da njegova ekipa u svaki meč ulazi kao da igra protiv Real Madrida.

- Nema lakih protivnika, morate da odradite 90 minuta ako mislite danas da pobedite bilo koga. To je problem našeg fudbala. Problem je u glavi. Vi morate u svaku utakmicu da uđete maksimalno, kao da vam je protivnik u svakoj utakmici Real Madrid. Samo tako možete ići napred i napredovati kao ekipa. Ja zahtevam da moja ekipa u svaku utakmicu uđe kao da je najteža - rekao je Đukić.

foto: Filip Plavčić

Trener Partizana je naveo da Sejduba Suma svakoga dana poboljšava svoju formu, da ima odličan stav i da je zadovoljan njegovim učinkom.

Đukić je rekao da Leandre Tavamba ima veliki prostor za napredovanje, ako "to shvati u svojoj glavi" - da on u svaku utakmicu uđe maksimalno, da bude konkretan, da se ne zabavlja, već da bude takmičarski igrač.

- Ima neverovatne fizičke predispozicije, fudbalsko znanje, oseća igru. Samo treba da on to shvati u svojoj glavi, da prebaci da je igrač za velika dela... Pokušaćemo da ga nateramo na to, jer mislimo da može da nam daje konkretnije stvari - rekao je Đukić.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Na pitanje novinara šta je Partizan izgubio odlaskom Leonarda i za koga se otvorio prostor u timu njegovim odlaskom, Đukić je rekao:

- Ispričaću vam jednu priču. Došao je mudrac sa svojim učenikom na planinu sa tri kućice i pitao žitelje od čega žive. Odgovorili su mu da imaju kravu i da žive od njenog mleka i svega ostalog šta nudi, kao i da im je sve u životu. Mudrac kada je odlazio sa planine kaže svom sledbeniku da gurne kravu u provaliju i to ovaj uradi. Učenika je mučila savest i posle 15 godina se vrati u selo i vidi da je sve asfaltirano, mnogo velikih kuća, raskoš, pa je pitao žitelje kako se sve razvilo i dobio odgovor da su zbog gubitka krave morali da razvijaju druge aktivnosti, trgovinu i da su uspeli u životu. Tako je i kod nas, Leonardo je veliki igrač, ali je i Partizan veliki, moramo dalje.

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se u sredu sutra od 20.00 na stadionu u Humskoj.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.