Milojević ne da njih četvoricu ni za živu glavu! Terzić otkrio o čemu se radi u Radonjićevom famoznom ugovoru!
Foto: Nebojša Mandić

o svemu javno

Milojević ne da njih četvoricu ni za živu glavu! Terzić otkrio o čemu se radi u Radonjićevom famoznom ugovoru!

Generalni direktor crveno-belih je govorio o aktuelnom igračkom kadru i situaciji u klubu

Objavljeno: 18:36h

Crvena zvezda je prihodovala u julu 12 miliona evra, a generalni direktor Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što nisu prodati najvažniji igrači i što je napravljen ozbiljan tim.

- Zvezda je prepoznala zakone fudbalskog tržišta u Evropi i tako se ponaša. Klub vode stručni, profesionalni ljudi, koji su rezultatima dokazali kako treba da se vodi klub kao što je Crvena zvezda. Nemamo prostor za bilo kakve trikove jer svaka tri meseca imamo rigorozne kontrole UEFA. Poslujemo krajnje transparentno, nego bilo koje privredno društvo u Srbiji - rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

foto: Dado Đilas

Zvezda je, po rečima Terzića, samo od prodaje igrača dobila 10 miliona evra. Braća Luka i Ivan Ilić prodati su Mančester Sitiju za pet miliona, Mihailo Ristić za dva Krasnodaru, Srđan Plavšić 1.300.000 Sparti, Filip Manojlović 1.200.000 Hetafeu i Džon Ruiz 500.000 jednom klubu iz Saudijske Arabije.

Terzić misli da bi Zvezda lakše izbacila Dinamo Kijev nego Krasnodar! Nijednog igrača mu nije bilo žao kao što je Jovičića!

Ostali prihodi su od prolaska rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i od televizijskih prava i ulaznica.

Takođe, u narednom periodu se očekuje i 300.000 evra od transfera Vukašina Jovanovića iz Zenita u Bordo.

foto: Fonet/aleksandar Koković

DRŽI SE, DOBRI BRATE MOJ: Od svih poruka podrške koje su stigle Jovičiću ova ja najmanje očekivana, ali je gest za kapu dole! (FOTO)

Govoreći o dugu, Terzić je rekao da je optimista i da je "zvezdaška javnost veoma brzo zaboravila gde je klub bio pre tri godine".

- Ako nastavimo ovom politikom, nadam se da ćemo za tri godine Zvezdu dovesti na nulu, bez ikakvih dugova. Klub je bio razvaljen, pred bankrotom, sa izgubljenom UEFA licencom - rekao je Terzić.

Terzić je istakao da je zadovoljan zbog toga što nije prodat "nijedan kapitalan igrač" i da klub nije oslabljen za razliku od prethodnih sezona kada je morao da prodaje najbolje.

foto: Nebojša Mandić

PAKAO! Jovičić izgubljen za jesenji deo sezone, ali tri velika imena su na listi potencijalnih zamena! (FOTO)

On je rekao da klub ima mnogo razloga za zadovoljstvo na početku sezone zbog igre i rezultata, dodajuči da su dovedeni kvalitetn igrači.

Zvezda će nastaviti da radi "odgovorno, profesionalno i transparentno", i da će "istorijske stvari koje su urađene biti jasne sa druge vremenske instance", rekao je Terzić.

Kada je reč o pojačanjima i brazilskom fudbaleru Rikardinju, Terzić je rekao da je on pokazao da ima kvalitet za Zvezdu.

foto: Nebojša Mandić

- Ne žurimo, tim dobro funkcioniše. Nekom treba kraći, nekom duži period za adaptaciju. Trener Vladan Milojević i sportski direktor čvrsto veruju u Rikardinja. Povredio je zglob, ali ništa strašno - rekao je Terzić.

On je najavio da će Mičelu Donaldu, Geloru Kangi i Damjanu Le Taleku biti ponuđeni novi ugovori, kao i Slavoljubu Srniću.

- Pitanje je da li će to na dnevnom redu biti pre ili posle Krasnodara - rekao je Terzić i dodao da je Srnić "pravo osveženje kome je bilo potrebno samopouzdanje koje je dobio dolaskom novog trenera".

foto: Saša Pavlić Koky

Abraham Frimpong je izgubio mesto u timu, ali će uskoro dobiti srpski pasoš i, po rečima Terzića, "sigurno će biti koristan u mnogim utakmicama".

Terzić je objasnio detalje transfera Nemanje Radonjića, koji će u Zvezdi ostati sigurno dve godine, posle čega 2019. stupa na snagu ugovor do 2022. Radonjić pre 2019. neće moći da napusti Zvezdu, koja će posle toga u slučaju transfera dobiti 60 odsto prihoda, dok će 25 odsto pripasti igraču, a 15 Romi.

Terzić je ponovio da sportski cilj Zvezde, bez obzira na sve teškoće, mora da bude osvajanje titule i prolaz u grupnu fazu Lige Evropa, kada je klub došao na korak od toga.

BONUS VIDEO: Delije pevaju UEFA mafija

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.