IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Tri glavna igrača evropskih prvaka sinovi su bivših košarkaša Partizana i Zvezde! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

šampioni

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Tri glavna igrača evropskih prvaka sinovi su bivših košarkaša Partizana i Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Nadamo se da će ova generacija koja je izuzetna, opravdati očekivanja, i u dogledno vreme biti kvalitetna zamena za Teodosića, Bogdanovića, Bjelicu i ostale zvezde sprske košarke

Objavljeno:

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na evropskom prventsvu u Bratislavi, pobedom nad selekcijom Španije rezultatom 74:62. Ovo je ogroman uspeh srpske košarke. Na zadnja dva šampionata Evrope, mladi košarkaši zauzeli su 5. i 10 mesto.

Vlada Jovanović je posle 2009. godine u Poljskoj kada je takođe predvodio juniore, ponovo ostvario veliki uspeh sa mlađim kategorijama.

Posebno su se istakla tri igrača, Mišković, Pecarski, i Koprivica.

DOBRODOŠLI U ZEMLJU KOŠARKE!!! Srbija je PONOVO šampion Evrope! (FOTO)

A kako i ne bi, kada su sinovi bivših košarkaša koji su svoje uspehe beležili devedesetih godina u "najgore vreme" srpskog sporta.

Nikola Mišković, najbolji strelac finalne utakmice sa 23 poena ubačenih "crvenoj furiji", sin Dejana Miškovića visokog centra i takođe u svoje doba juniorskog reprezentativca tadašnje Jugoslavije koji je tokom svoje karijere nastupao za subotički Spartak, Crvenu zvezdu, i veliki broj evropskih klubova.

Evo i jedne zanimljive izjave mladog Nikole Miškovića koji je već od malih prisustvovao mečevima svog oca:

- Rastao sam uz košarkaški teren, tatu sam stalno gledao i to što sam video me je jako zainteresovalo. Međutim, zanimljivo je da sam se kao mali, jako plašio Vladimira Radmanovića koji je bio tatin saigrač. To sebi ni danas ne mogu da objasnim. On je uvek bio veoma blagonaklon prema meni. Uvek je želeo da mi poklanja stvari, delove svoje sportske opreme, ali ja sam ga se jako bojao. Ne znam da li je to bilo zbog činjenice što je bio veoma snažan i što je imao bradu i razbarušenu kosu, ali na mene je delovao zastrašujuće. Jednom prilikom sam se i rasplakao kada mi je prišao - uz osmeh kaže Mišković

foto: Printscreen

Miroslav Pecarski, odličan košarkaš iz devedestih godina, koji je nastupao za Partizan, Panatanaikos, i još par evropskih klubova je trenutno jedan od najponosnijih očeva u svetu košarke. Osvajač Evrolige 1996. godine sa atinskim klubom, imao je zanimljivu karijeru.

BURNO LETO U PARTIZANU: O Vanji Marinkoviću se već ponešto zna, ali Novica... (FOTO)

Poseduje dva pasoša, srpski i grčki, i veći deo svoje karijere proveo je u zemlji Helena gde se i proslavio.

Pre 34 godine u tada Zapadnoj Nemačkoj sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Evropsko prvenstvo za kadete.

Njegov sin, Marko, novi član Partizana, izuzetan je talenat što je potvrdio i na ovom Evropskom prvenstvu gde je bio jedan od najboljih igrača što naše reprezentacije, tako i celog turnira.

foto: Print Screen Youtube

Krv nije voda... Balša Koprivica je talenat nasledio od oca Slaviše Koprivice, bivšeg košarkaša Partizana, OKK Beograda, Beobanke i mnogih drugih klubova. Koprivica senior je član generacije crno-belih koja se popela na krov Evrope u Istanbulu pre 25 godina. Leta, 1985. godine u Bugarskoj postao je sa selekcijom kadeta prvak Evrope.

Poput tate, i Balša igra na poziciji centra. Visok je 214 centimetara i nastupa za Univerzitetsku školu na Floridi. NBA skauti igrače počinju da prate od malih nogu. Potencijalne projekcije se prave godinama unapred, a Balša se kotira baš visoko. On će 2019. godine biti izlazno godište za NBA draft, a stručnjaci tvrde da će biti među prva tri pika! Predviđaju mu izuzetnu karijeru.

foto: Printscreen Youtube

Tri mlada igrača sa poznatim očevima, svakako će moći mnogo da nauče od njih. Svedoci smo čestih slučajeva da košarkaši posle uspeha u mlađim kategorijama jednostavno nestanu sa košarkaške mape, ali se nadamo da će ova generacija koja je izuzetna, opravdati očekivanja, i u dogledno vreme biti kvalitetna zamena za Teodosića, Bogdanovića Bjelicu i ostale zvezde sprske košarke.

Vlada Jovanović pojasnio na koji način su zlatni Orlići uspeli da se popnu na krov Evrope! (FOTO)

(Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.