Igrao je sa povredom ruke i nije hteo da izađe: Za Zvezdinu pobedu bol mora da se istrpi!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

dokazao požrtvovanost

Igrao je sa povredom ruke i nije hteo da izađe: Za Zvezdinu pobedu bol mora da se istrpi!

Spreman je da se potpuno posveti timu i žrtvuje za rezultat

Objavljeno:

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić rekao je da ekipa ima mnogo samopouzdanja i je na igračima da na najbolji način iskoristi prednost u revanšu protiv Sparte i plasira se u baraž za Ligu Evrope.

- Atmosfera u ekipi je od samog početka priprema bila fantastična, svaka pobeda nam uliva dodatno samopouzdanje i to se reflektuje i na teren. Mislim da je utakmica protiv Rada bila odlična uvertira za važan meč koji nas čeka u četvrtak. Imamo dobar rezultat i sada je na nama da na najbolji način iskoristimo prednost koju smo stekli u Beogradu - kazao je Pešić za klupski sajt.

Zvezda je pobedila Spartu sa 2:0 u Beogradu. Pešić, nekadašnji napadač Tuluza i Atalante koji je prošle godine debitovao za reprezentaciju Srbije, dao je dva gola u prva dva kola Superlige.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Nismo lako osvojili bodove, Rad je bio izuzetno defanzivno orijentisan, što me nije začudilo jer se svaka ekipa brani protiv Zvezde. To je naš veliki teret, svi se protiv nas brane sa petoricom igrača u poslednjoj liniji. Na Banjici nam i teren nije bio saveznik, malo je lošiji, ali isti je bio i za našeg protivnika. Drago mi je što sam u 92. minutu uspeo da savladam golmana Rada i da potvrdim našu pobedu - naveo je Pešić koji je igrao sa povređenom rukom na tom meču.

- Bol je bio prisutan sve vreme, odvlačio mi je pažnju. Ne bih, ipak, da previše pričam o tome, uradio sam šta je najbolje za ekipu. Svi smo u službi pravljenja rezultata, na tom putu potrebno je da se ponešto istrpi. Stojković je morao da izađe, ostale su nam još dve izmene i nisam hteo da se još jedna potroši kada je rezultat bio neizvestan.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Zvezda je na Banjici igrala u kombinovanom sastavu, a Pešića raduje to što crveno-beli imaju dovoljno igrača za rotaciju.

- Imamo dovoljno igrača i možemo da kombinujemo sastave. Mnogo nam znači što imamo gotovo dve ekipe i što tako možemo da pariramo svojim protinicima i u prvenstvu i u Evropi. Raduje me što smo na oba fronta podjednako uspešni - kazao je Pešić.

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Sparte i Zvezde igraće se u četvrtak od 19.00 u Pragu.

BONUS VIDEO: Časovi ljubavi Delija i čeških navijača - Kosovo je Srbija

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.