PARTIZAN POBEDIO BUDUĆNOST: Opet proradio tandem Đu - Le, ali njihovo nezdravo rivalstvo Đukić mora hitno da reši! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

kvalifikacije za Ligu šampiona

PARTIZAN POBEDIO BUDUĆNOST: Opet proradio tandem Đu - Le, ali njihovo nezdravo rivalstvo Đukić mora hitno da reši! (FOTO) (VIDEO)

Tekstualni prenos utakmice možete pratiti u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 22:52h

Partizan sa prednošću ide na revanš u Podgoricu! Crno-beli su slavili u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Budućnosti 2:0.

Šampion Srbije je u prvom meču nove sezone slavio bez primljenog gola na svom terenu, a to je najvažnije i za ovu utakmicu i za kvalifikacije.

Nisu blistali izabranici Miroslava Đukića na ovom meču, što je donekle i normalno za prvu takmičarsku utakmicu posle dugih priprema, ali su svoje šanse uglavnom iskoristili.

foto: Espreso

Mučili su se dosta u prvih 45 minuta domaći fudbaleri da se nađu u prilici da ugroze odličnog golmana Podgoričana i jedva su stvorili jednu kakvu takvu dobru priliku koju Tavamba nije iskoristio.

Ipak, ulazak Leonarda umesto Mihajlovića na startu drugog poluvremena je potpuno promenio stvari na terenu. Crno-beli su dobili na kreativnosti brzini, a to se ubrzo odrazilo i na rezultat.

foto: Espreso

Prvo iz jedanaesterca Đurđević postiže pogodak za vođstvo, a onda i sam brazilac duplira prednost sa kojom njegova ekipa ide na revanš za sedam dana.

Ipak, i pored dobrog rezultata, Miroslavu Đukiću ostaju neke određene brige, pre svega sigurnost kod Ćirkovića koju mladi štoper i nije ispoljio na ovom meču, naročito u predaju lopte, a onda problematično rivalstvo dvojice najboljih igrača.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Posebno se ovo odnosi na Đurđevića koji u tri navrata nije želeo da ispoštuje Leonarda, a da je to učinio Partizanov trijumf bi možda bio i ubedljiviji.

Njihovo preganjanje i sebičluk kako bi došli do gola mogli bi skupo da koštaju crno-bele u nekim od narednih mečeva.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 2:0

(Đurđević 53, Leonardo 64)

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić, Everton Luiz, Kosović, Janković (od 80. Đuričković), Mihajlović (od 46. Leonardo), Tavamba (od 86. Ilić), Đurđević.

Budućnost: Mijatović, Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević, Hočko, Mirković, Pejaković (od 70. Camaj), Nikač, Vlaisalvljević, Terzić (od 64. Ristović (od. 78. Melunović))

Tekstualni prenos utakmice možete pratiti u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

TOK MEČA

93. minut - I opet zvužduci Đurđeviću zbog sebičluka! Bio je kontri napadač Partizana, imao je na drugoj strani peterca Leonarda samog, ali je on šutirao iz teže situacije, dok da je uposlio Brazilca 99% bi to bio pogodak.

79. minut - I opet sjajna prilika za Tavambu i očajan udarac. Grobari mu pružaju podršku aplauzima.

76. minut - I kakvu sada priliku propušta Leandre Tavamba. Odlična kombinacija Đurđevića i Leonarda, a Brazilac izbacuje Kamerunca samog oči u oči sa golmanom, međutim, potpuno nonšalantan udarac Tavambe koji lako skida Mijatović.

73. minut - Kratko je trajala radost navijača i fudbalera Budućnosti. Darko Nikač jeste postigao gol, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji što je sudija i svirao, a potom su usledili protesti.

68. minut - Slobodnom udarcu Uroša Đurđevića prethodila je njegova svađa sa Leonardom oko toga ko će da izvede, a to se nimalo nije dopalo navijačima Partizana koji su mu zviždali.

64. minut - GOOOL! Partizan vodi 2:0, strelac je Leonardo koji je ušao u poluvremenu u igru. Tavambina odlična lopta na drugu stativu na koju je naleteo Brazilac, a potom rutinski je nogom smestio u mrežu.

56. minut - Nova odlična šansa za Partizan. Janković je uposlio Vulićevića, ali on šutira i pogađa spoljni deo mreže.

53. minut - GOOOL! Đurđević trese mrežu uz dosta sreće, Mijatović je imao loptu na ruci, ali ona uz pomoć stative ulazi u gol.

52. minut - PENAL za Partizan! Mitrovića je pogodila lopta u ruku u šesnaestercu Budućnosti, a za arbitra nije bilo dileme i pokazao je na belu tačku!

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome nismo videli previše, naročito opasnih šansi i golova, zato su se mogli čuti i sporadični zvižduci. Crno-beli su imali jalovu inicijativu, dok su Podgoričani pokušavali da zaprete preko kontri.

37. minut - Najbolja prilika na meču za crno-bele. Tavamba je bio sam kao duh na ivici peterca, ali je skandalozno loše šutirao glavom. Podleteo je pod loptu i umesto ka golu, posla je u visinu!

28. minut - Tražili su domaći jedanaesterac posle solo prodora i udarca Mihajlovića, ali je sudija autoritativno odmahnuo rukama i bio potpuno u pravu. Lopta nije bila ni blizu ruke Mitrovića.

20. minut - Auuuh sada je bilo vrlo opasno za gol Podgoričana. Centaršut Mihajlovića, pogrešio je defanzivac gostiju, ali je Tavamba ostao ukopan neočekujući da će lopta stići uopšte do njega i otišla mu je u korner.

11. minut - Odličan pokušaj iz slobodnog udarca Uroša Đurđevića, lopta je prošla tik pored roglja gola Budućnosti!

6. minut - Prva gužva u šesnaestercu gostiju, ali se Tavamba nije najbolje snašao!

1. minut - Sudija je dao znak za početak. Navijači domaćeg kluba pevaju iz sveg glasa od prve sekunde.

Skupljaju se i dalje navijači Partizana na tribinama stadiona u Humskoj, dok su Varvari ušli još sat i po vremena ranije.

foto: Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.