Funkcioneru Partizana stavljena nanogica!
Foto: Zorana Jevtić

Odbijen mu pritvor

Funkcioneru Partizana stavljena nanogica!

Sudija za prethodni postupak nakon saslušanja osumnjičenog, odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i izrekao mu meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora

Objavljeno: 09:36h

Viši sud u Beogradu odbio je večeras predlog tužilaštva da odredi pritvor dugogodišnjem funkcioneru FK Partizan Milanu Obućini i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Protiv Obućine pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja novčano oštetio JSD Partizan.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je da je sudija za prethodni postupak nakon saslušanja osumnjičenog, odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i izrekao mu meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

foto: Zorana Jevtić

Ta mera mu je određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Obućina, koji je i generalni sekretar JSD Partizan, sumnjiči se da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan, od januara 2013. do oktobra 2016. sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

foto: Dragan Kadić

Sumnja se da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan.

Kako je juče saopšteno, policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela.

Obućina je nedavno na Skupštini Fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

BONUS VIDEO: DOK NOLE IGRA NA VIMBLDONU: Jelena Đoković u krevetu s nekim drugim

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.