Novi veliki neuspeh srpskog fudbala!!!
Foto: Saša Pavlić Koky

Liga Evrope, 1. kolo kvalifikacija

Novi veliki neuspeh srpskog fudbala!!!

Novosađani nisu uspeli da zadrže plus iz Novog Sada, dok su Lučanci bili nemoćni pred stvarno nemogućom misijom u Azerbejdžanu

Objavljeno:

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u gostima izgubili od slovačkog Ružomberoka sa 0:2. U prvom meču, odigranom pre nedelju dana u Novom Sadu, Vojvodina je slavila sa 2:1, ali joj ta pobeda nije bila dovoljna za prolaz dalje. Ružomberok je poveo u 67. minutu autgolom Nikole Kovačevića, a trijumf domaće ekipe potvrdio je Jan Maslo pogotkom u 87. minutu. Slovačka ekipa će u narednom kolu igrati protiv norveškog Brana.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Fudbaleri Mladosti iz Lučana, drugog srpskog predstavnika koji je igrao u predvečernjem terminu, takođe su završili učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa, pošto su u Bakuu izgubili od Intera sa 0:2 u revanš meču prvog kola. Inter se tako u drugo kolo kvalifikacija plasirao ukupnim rezultatom 5:0. Jedini gol na današnjem meču postigao je Denis Silva u 23. minutu. Nizami Hadžijev je izveo korner, a Silva je ostao potpuno sam u sredini šesnaesterca, zahvatio je loptu i poslao je u mrežu Mladosti. Lučancima je posao bio dodatno otežan u drugom poluvremenu, pošto je Aleksandar Pejović i poslednjim momentima prvog dela igre zaradio drugi žuti karton. Konačan rezultat postavio je Hadžijev u 74. minutu na asistenciju Fardžada Azida Pardisa. Ekipa iz Bakua u drugom kolu očekuje duel protiv Fole iz Luksemburga.

Evo i svih ostalih rezultata završenih utakmica:

foto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO: Srđan Plavšić u zagrljaju Slavoljuba Srnića posle pobede nad Florijanom

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.