Mesar, doktor prava, sociolog, arhitekta, preduzetnik... Svima im je jedna stvar zajednička! (FOTO)

ŠTA TO RADE SA STRANE?

Mesar, doktor prava, sociolog, arhitekta, preduzetnik... Svima im je jedna stvar zajednička! (FOTO)

Arbitri u Ligi šampiona imaju i druge poslove pored "glavnog", a neke profesije su prosto neverovatne, da se čovek zapita - otkud oni na fudbalskom terenu?
Objavljeno:

Često su na udaru sportskih medija, navijača, igrača. Uglavnom krivi za poraze i pobede, ali svoju dužnost obavljaju "besprekorno", a što je još interesantnije, poslovi koje rade "sa strane" nemaju veze sa fudbalom. Sudija izbacio komentatora sa utakmice jer mu se nisu svideli komentari! (VIDEO) Predstavljamo vam listu arbitara koji dele pravdu na mečevima Lige šampiona, a uz to paralelno rade poslove bez dodirnih tačaka sa onim profesijama po kojima su prepoznatljivi. Engleski sudija opsovao španskog igrača zbog foliranja: Je**ni prevarantu, ustani! (VIDEO) 1. Feliks Brih - Van fudbala, on je kvalifikovani doktor prava, sa napisanim doktoratom o sportu.

2. Bjorn Kujpers - Holanđanin se bavi administracijom i suvlasnik je prodajnog lanca supermarketa "C1000" u Oldenzalu (region Tventea).
3. Milorad Mažić - naš proslavljeni sudija je pored terena doktor ekonomije i direktor Regionalnog centra firme "Zlatiborac".
4. Alberto Maljenko - Španac je jako aktivan kao arbitar, a pored toga bavi se sociologijom.
5. Bas Nijhuis - Zbog oca je zavoleo sudijski posao, a inače je u slobodno vreme mesar!
6. Vili Kolum - 36-godišnji Škot je od 2000. godine fudbalski sudija, a prvo je radio u svojoj zemlji kao učitelj, da bi kasnije zbog obaveza prešao na mesto direktora u "Srednjoj školi Kardinal Njuman".
Printscreen/Youtube/fourgreen88
7. Nikola Ricoli - Sudio je najveće finale planete, Mundijal i to 2014. godine, a pored tog posla, bavi se arhitekturom.
8. Džunejt Čakir - Turčin je pored bogate sudijske karijere zaposlen u jednoj osiguravajućoj kući.
9. Deniz Ajetkin - Nemac je od 2004. godine u tamošnjoj federaciji, a četiri godine kasnije primljen u Bundesligu. Od 2011. je punopravni član FIFA-e, a pored toga se bavi internet preduzetništvom.
10. Kreg Tomson - Još jedan Škot na listi, a pored terena, bavi se inženjerstvom.
(A. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.