Rusi pobedili za Putinovu radost na otvaranju Kupa Konfederacija! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Počelo je

Rusi pobedili za Putinovu radost na otvaranju Kupa Konfederacija! (FOTO) (VIDEO)

Rusija je na potpuno novom stadionu vrednom 750 miliona evra u Sankt Peterburgu pred oko 65.000 gledalaca nadigrala Novi Zeland

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas u Sankt Peterburgu Novi Zeland sa 2:0 u prvoj utakmici Grupe A Kupa konfederacija.

Rusija je na potpuno novom stadionu vrednom 750 miliona evra u Sankt Peterburgu pred oko 65.000 gledalaca nadigrala Novi Zeland.

foto: EPA

Domaćin predstojećeg Svetskog prvenstva poveo je u 31. minutu posle sjajne akcije. Denis Glušakov iskoristio je proigravanje u prazan prostor, prebacio golmana i presledio loptu ka golu, gde ju je na gol-liniji zakačio Majkl Boksal, ali nije uspeo da je izbaci iz mreže, pa mu je pripisan autogol.

Rusija je nastavila sa inicijativom, a konačan rezultat postavio je Fedor Smolov u 69. minutu posle dodavanja s desne strane.

foto: AP

U drugoj utakmici Grupe A sutra će se sastati Portugal i Meksiko. Otvaranju Kupa konfederacija, koji se tradicionalno održava godinu dana ranije ;u zemlji domaćina narednog Svetskog prvenstva, prisustvovao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je svima poželeo dobrodošlicu i rekao da od Rusije očekuje znatno bolje igre nego u prethodnom periodu.

BONUS VIDEO: Radonjić razgalio Delije upaljenom bakljom na proslavi titule

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.